Wordt de N42 een viervaksbaan?

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte met het adviesbureau Grontmij de lange termijnplannen uit voor de N42 tussen Wetteren en Zottegem (zie ons artikel van maart dit jaar). Die plannen neigen naar een primaire verbindingsweg met 2 x 2 baanvakken. Op een “infomarkt” op 23 mei konden politici en burgers kennismaken met die voorlopige plannen. Die kunnen nog tot 21 juni ingekeken worden. Tot dan kunnen burgers en gemeentebesturen opmerkingen doorgeven, die worden opgenomen in het milieueffectenrapport.

de N42 - bron van verkeersproblemen in Oosterzele

de N42 – bron van verkeersproblemen in Oosterzele

Filip Michiels van Open VLD+ heeft alvast bedenkingen bij de plannen. In een uitgebreide nota is hij vooral bezorgd over de plannen om de kruising van de N42 met de Reigerstraat af te sluiten. Volgens hem zou dat de ontsluiting van Anker in gevaar brengen en veel druk zetten op de overgebleven aansluiting aan de Gijzenzelestraat.

Ook de meerderheid sluit zich niet zomaar aan bij de plandefinitie zoals die voorligt in de nota van het Agentschap. Het moet nog de nodige analyses maken, maar zal zeker vragen om nog meer scenarios te onderzoeken. Christ Meuleman is bereid om tot een gezamenlijk advies te komen met de volledige gemeenteraad en wil dit laten voorbereiden op een speciale zitting van de verkeerscommissie.

Share Button

Eén gedachte over “Wordt de N42 een viervaksbaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.