Het Gemeentehuis: politiek nieuws van augustus 2012

In deze rubriek over de gemeenteraadsverkiezingen stellen we de elke maand de argumenten van de politici op scherp.

De datum van 14 oktober nadert met rassenschreden. De vakantie is voorbij. Midden augustus al ruilde de SVVO haar “prettige vakantie”-borden in voor de gezichten van lijsttrekker Filip Michiels en lijstduwer Luc Verbanck. Kleinere borden met verschillende kandidaten verschijnen in voortuintjes. Ook het CD&V/N-VA kartel is in het straatbeeld verschenen met de slogan “Met ons zit je goed!”.

Groen

We hebben ook el een paar aanplakborden gespot met Groen kopstukken Barbara Redant en Michiel Van Der Heyden. Groen wil op zaterdag 22 september in Scheldewindeke 50 mensen doen zingen voor het klimaat en gaat hiervoor een uitdaging aan met de Scouts van Windeke die hun 50-jarig bestaan vieren. Meer info op groenoosterzele.be/sing_climate.

het gemeentehuis van Oosterzele – inzet van de verkiezingen op 14 oktober 2012

SVVO

We hebben in augustus een interview afgenomen met SVVO lijsttrekker Filip Michiels.   Met veilig verkeer als eerste verkiezingsthema, geeft de SVVO aan dat het verkeersbeleid van de huidige meerderheid niet voldoet. Michiels hekelt nieuwe beloftes zo vlak voor de verkiezingen. Zo deelde de SVVO fractie bij de laatste gemeenteraad zandzakjes uit aan de raadsleden van de meerderheid. “Zand om in de ogen van de kiezer te strooien”, verwijzend naar het spandoek aan de gemeentelijke muziekschool. Dat belooft een nieuw gebouw, terwijl de meerderheid (ondanks beloftes) de vernieuwing van de muziekschool in deze legislatuur nooit op de agenda van de gemeenteraad plaatste.

SVVO deelde zandzakjes uit bij de aanvang van de vorige gemeenteraad

Filip Michiels wil de politieke cultuur vernieuwen en de administratie moderniseren. Zo wacht hij nog steeds op de invoering van een elektronisch documentensysteem, hem beloofd tegen januari dit jaar, waarbij zowel de administratie als de politici vanop hun computer documenten kunnen raadplegen. Nu worden nog gretig post-its geplakt in en kopies genomen uit papieren dossiers.

Hij verwees ook naar de kritiek van de N-VA dat paars zou hebben afgedaan. Het succes van de rood-blauwe coalitie in Gent bewijst volgens hem het tegendeel. “Wat afgedaan heeft”, aldus Michiels, “is het kartel CD&V/N-VA. Dat bestaat enkel nog in Oosterzele.”

CD&V

Intussen poseren CD&V’ers schepen van mobiliteit Christ Meuleman en de voorzitter van de verkeerscommissie Filip Vermeiren aan de paarsgele octopussen die de aandacht vestigen op de schoolomgevingen, naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar. Het straatmeubilair wordt in dezelfde kleuren voorzien, de wegmarkeringen werden vernieuwd en de voet- en fietspaden gereinigd.

Met de opening van het gemeenschapscentrum De Kluize, kregen burgemeester Johan Van Durme en de voorzitter van het AGB De Kluize Paul Cottenie een mooi platform om hun verwezenlijking en de cultuurplannen van de gemeente toe te lichten.

Vlaams Belang

Het is bijna zeker dat ook het Vlaams Belang een lijst zal indienen. Die moeten op 15 september neergelegd worden. Uitsluitsel op het einde van deze week. De plaatselijke voorzitter Marc Parewijck is alvast kandidaat voor de provincieraad.

Volgende maand sluiten we onze interviewreeks af met huidig burgemeester en lijsttrekker van het kartel CD&V/N-VA Johan Van Durme. Hebt u een brandende vraag voor hem? Mail ze dan door naar post@landskouter.be. We geven dan ook alle kandidaten uit Landskouter de kans om zich kort voor te stellen.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.