Status rioleringswerken, juni 2024

Met het verlof in aantocht ziet het ernaar uit dat de Stuivenberg en Lembergestraat/Landskoutersesteenweg zullen afgewerkt zijn. In de Bakkerstraat en Aalmoezenijestraat blijft de weg onverhard tot na het bouwverlof.

In de Aalmoezenijestraat zijn de rioleringswerken voltooid. Momenteel worden de doorsteken en de huisaansluitingen gerealiseerd. Daarna volgen de rioleringswerken in de Slangenwegel. Aansluitend wordt de wegenis afgwerkt. Het aanbrengen van de eerste laag asfalt is voor na het bouwverlof.

In de Stuivenberg worden de rijwegdeksels op hoogte gebracht. De aanleg van de toplaag asfalt is voorzien voor eind juni (week van de 24e).

In de Lembergestraat wordt op dit moment de wegenis afgewerkt met voetpaden. Klinkers worden geplaatst in de week van 10 juni en de toplaag asfalt is voorzien voor eind juni. In de week van 3 juni zal men werken tussen de Aalmoezenijestraat en het kruispunt aan de kerk: bewoners van de Aalmoezenijestraat kunnen dan enkel via de spoorwegovergang wegrijden.

Op het kruispunt Rooberg/Bakkerstraat/Lembergestraat/Stuivenberg worden vanaf 17 juni aan de rand de boordstenen aangebracht. Dit zou een week duren en wordt nog aangekondigd. In de week van 1 juli wordt het kruispunt dan geboteonneerd.

De rioleringswerken in de Bakkerstraat (tot aan de Hoek ter Hulst) zullen klaar zijn tegen 7 juni. Daarna volgen de huisaansluitingen. Na het bouwverlof wordt de wegenis afgewerkt met de eerste laag asfalt in de tweede helft van augustus. Tijdens het verlof zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn (enkel plaatselijk) om het onverhard wegdek niet te overbelasten. Ter hoogte van de kerk wordt de Bakkerstraat geblokkeerd, waardoor men enkel weg kan richting Moortsele.

In augustus wordt gestart met de Schildershoek en het tweede deel van de Bakkerstraat (voorbij Hoek ter Hulst richting Moortsele). De doorpersing (onder de spoorwegovergang Bakker/Kloosterstraat) is voorzien voor de week van 9 september.

Het bouwrijp maken van de terreinen op de Rooberg t.b.v. de werken van Fluvius is gefinaliseerd; de werken van Fluvius eveneens. De rioleringswerken Rooberg starten in het najaar 2024.

Het bouwverlof loopt van 15 juli tot 5 augustus 2024. Zoals steeds is de timing van de werken afhankelijk van de weersomstandigheden.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.