Status rioleringswerken, mei 2024

Via projectmanager Nick De Roo van Arcadis, het bureau dat de Aquafinwerken in Landskouter coördineert, kregen we de hiernavolgende updates. De planning en timing zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

In de Stuivenberg zijn de werken gefinaliseerd. De toplaag van het wegdek is voorzien voor eind juni.

In de Aalmoezenijestraat is men al ver gevorderd en denkt men eind mei klaar te zijn met de riolering in ’t straat. Daarna volgen stelselmatig de huisaansluitingen. Aansluitend starten de rioleringswerken in de Slangenwegel.

In de Lembergestraat tussen kerk en spoorweg wordt de wegenis verder afgewerkt. Aansluitend worden de voetpaden aangelegd. Voor het deel over de spoorweg wordt de onderlaag asfalt op de fietspaden uitgevoerd in de week van 20 mei.

werken in de Bakkerstraat

De werken in de Bakkerstraat zijn gestart; daar werkt men van de kerk richting Moortsele. Volgende week werkt men ter hoogte van de Schildershoek. Die straat zal niet toegankelijk zijn van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 mei. Inwoners van de Bakkerstraat (tot Hoek ter Hulst) en de Schildershoek werden per brief gevraagd om tijdens de werken het huisvuil te brengen naar de kerk of naar de kruising met de Hoek ter Hulst — aan de daarvoor aangeduide plaatsen.

Bouwverlof

Aannemer De Moor is in bouwverlof vanaf 15 juli en herbegint met werken op 5 augustus 2024. Na dat verlof zouden de rioleringswerken op de Rooberg starten.

Verder is het pompstation “P1” aan de Kloosterstraat/Gravelos deels geplaatst. De aanleg van de persleiding in de Uilhoek daarentegen is uitgesteld.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.