Het gemeentehuis, juni 2024

Volgende zondag 9 juni zijn er Europese, federale en Vlaamse verkiezingen. Voor ons gaan die door in ‘stembureau 70’ in het IJzeren Hekken. Hieronder vindt u een link naar de drie stembiljetten zodat u zich al kan voorbereiden.

Oosterzeelse kandidaten

Op die lijsten vinden we vijf kandidaten uit Oosterzele terug. Twee bij Groen, twee bij de christendemocraten en één op de Open VLD lijst. Een overzicht.

Bij Groen is Maaike Afschrift 7e kandidaat op de lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers, voor de federale verkiezingen dus. Jeroen Logghe is kandidaat voor het Vlaams Parlement en staat op de 14e plaats. Beiden zijn gemeenteraadslid in Oosterzele; Jeroen is fractieleider van Groen in die raad.

Bij Open VLD kan je Louise Van Hoorde terugvinden op de kandidaten voor de Kamer van Volksvertegenwoorigers, als tiende op de lijst van Open VLD. Louise is gemeenteraadslid voor Voluit Oosterzele.

Bij de CD&V krijgen de twee jongste schepenen Elsy De Wilde en Pieterjan Keymeulen de 17e plaats toebedeeld op de kandidatenlijst van respectievelijk de Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Vlaams Parlement.

ZorgSaam

Bij onze vorige editie anticipeerden we reeds op de aankondiging van een nieuwe politieke lijst, waarbij CD&V Oosterzele, N-VA Oosterzele en ‘geëngageerden’ samen naar de kiezer trekken op zondag 13 oktober. ZorgSaam presenteerde zich op zondag 20 mei in het Erfgoedhuis van Moortsele. Lijsttrekker is CD&V’er en schepen Christ Meuleman. Nele Van de Voorde van N-VA staat op plaats twee.

Op de nieuwe lijst ZorgSaam Oosterzele bundelen de CD&V, N-VA en geëngageerde burgers hun krachten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober

Lees er alles over op 9860.be/2024/05/nieuwe-politieke-beweging-zorgsaam/

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.