Sneeuwstorm 11 en 12 maart

Op maandag 11 en dinsdag 12 maart trok een sneeuwstorm over het land waar ook Landskouter niet is aan ontsnapt. Maandagnamiddag begon het te sneeuwen, maar het was pas in de vooravond toen de temperaturen onder nul gingen dat die ook bleef liggen. Tijdens de spits waren er onder andere problemen op de Betsberg waar een vrachtwagen niet over de helling geraakte.

’s Nachts bleef het rustig maar tegen de ochtend begon het terug intens de sneeuwen. Vooral de sterke wind zorgde voor problemen. Zo werd de Landskoutersesteenweg naar Lemberge een tijdje afgezet door de politie nadat een paar ongevallen de doorgang hadden geblokkeerd. De steenweg ligt tussen twee kouters en de wind bleef nieuwe sneeuw op het rijvak blazen, soms tot 20 cm hoog.

De Landskoutersesteenweg was op dinsdagmorgen 12 maart een tijdlang onderbroken na hevige sneeuwval en een paar ongevallen

De Landskoutersesteenweg was op dinsdagmorgen 12 maart een tijdlang onderbroken na hevige sneeuwval en een paar ongevallen

Ondanks intensief ruim- en strooiwerk van de gemeente bleeft het ook op de Rooberg en Betsberg gevaarlijk, daar waar een open kouter steeds nieuwe sneeuw over het wegdek blaast. De Stuivenberg was helemaal niet toegankelijk. Daar lag op het open gedeelte 5 tot 10 cm sneeuw en zag je het verschil niet tussen de weg en de kouter.

de Stuivenberg waar het inderdaad sneeuw stuift: geen doorkomen aan

de Stuivenberg waar het inderdaad sneeuw stuift: geen doorkomen aan

Dinsdagnamiddag kwamen er opklaringen. Met de zon werden de wintertaferelen mooier, zeker vanuit de huiskamer. De sterke wind bleef evenwel spelbreker voor wie zich buiten waagde.

een ondergesneeuwde brievenbus in Landskouter

een ondergesneeuwde brievenbus in Landskouter

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.