Nieuwe wielerclub Rhoderenners Oosterzele

Oosterzele heeft er een nieuwe wielerclub bij. Naast de Zwervers kan u nu ook mee gaan fietsen met de Rhoderenners.

Na de winter hebben een tiental wielerliefhebbers hun lidmaatschap bij de Zwervers — de gevestigde wielerclub uit Oosterzele — niet meer verlengd. De meesten reden daar mee met de ‘sportieven’ of de ‘A’s. Ze richtten een eigen club op onder de naam ‘Rhoderenners’. Sommigen waren al een tijdje niet gelukkig met de aanpak van het bestuur bij de Zwervers. Die club is strak georganiseerd en het bestuur hield de touwtjes stevig in handen. Initiatieven van niet-bestuursleden werden niet altijd geapprecieerd.

Bij de nieuwe club is de structuur dan ook veel losser. Hoewel er al een naam gekozen is, is er geen voorzitter of formeel bestuur, enkel een feitelijke vereniging met tien stichtende leden. Er is (voorlopig) geen lidgeld te betalen en als dat er al komt, zal het minimaal zijn om een aantal kosten te dekken. Er worden geen winterfestijnen of barbecue’s georganiseerd. Transparantie en kleinschaligheid zijn eigenschappen die de leden waarderen.

de Rhoderenners voor het vertrek van hun eerste rit begin maart

de Rhoderenners voor het vertrek van hun eerste rit begin maart

De Rhoderenners hebben ook geen gemeenschappelijke uitrusting, iets wat de drempel laag houdt voor eenieder die wil meerijden. Nochtans was er onmiddellijk interesse van een zelfstandige uit Landskouter. Die wil de ploeg exclusief sponseren. Maar de Rhoderenners zijn geen vragende partij en laten zich voorlopig niet verleiden.

De club rijdt elke zondag tussen maart en oktober en vertrekt om 8u aan de kerk van Oosterzele (8u30 tot einde maart). Bij de openingsrit waren 18 deelnemers van de partij, waaronder ook Koen Beeckman, ex-profrenner en Landskouternaar. De Rhoderenners zijn ook van plan om enkele zaterdagritten uit te kiezen die ze samen gaan afleggen. Op de kalender vindt u alvast de afstanden en bestemmingen terug van de zondagritten (soms zelf met GPS track), alsook de uitgekozen zaterdagritten. Meer info op users.skynet.be/RhodeRenners/Oosterzele.

De andere club uit Oosterzele, de Zwervers, rijden ook ’s zondags met 3 verschillende groepen en snelheden. Tevens zijn er ’s zaterdags ritten uitgekozen. Vertrek bij Café Central op de Geraardsbergsesteenweg 129 in Oosterzele. Meer info op wtc-de-zwervers.com.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.