Politieraadsleden regio Rhode & Schelde leggen de eed af

Op vrijdag 1 februari 2013 hebben 16 politieraadsleden van de zone Regio Rhode & Schelde de eed afgelegd in handen van voorzitter burgemeester Filip Thienpont. De installatievergadering van de nieuwe politieraad vond plaats om 19u in de raadzaal van het gemeentehuis te Destelbergen.

In een meergemeentezone zoals de politiezone Regio Rhode & Schelde worden de bevoegdheden van de gemeenteraad inzake de organisatie en het beheer van het lokale politiekorps uitgeoefend door de politieraad.

Deze raad is evenredig samengesteld uit leden van de verschillende gemeenteraden, op basis van de bevolkingscijfers. Een politiezone met een bevolking van 50.001 tot 80.000 inwoners (Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele tellen samen méér dan 65.000 inwoners) heeft recht op 19 leden. Deze personen werden reeds op 2 januari 2013 aangeduid.

Van de 19 voorziene leden hebben er vrijdagavond 16 de eed afgelegd. Enkel Jacques Bouckaert (Open VLD Destelbergen), Mieke De Vriese (N-VA Merelbeke) en Filip Michiels (SVVO Oosterzele) waren verontschuldigd.

Politiecollege en politieraad bij de installatievergadering op 1 februari in Destelbergen

Politiecollege en politieraad bij de installatievergadering op 1 februari in Destelbergen

Het zogenaamde politiecollege bestaat uit de 4 burgemeesters van de zone, waarvan Filip Thienpont, de CD&V burgemeester van Merelbeke, voorzitter is. Daarnaast is er de politieraard met gemeenteraadsleden uit de verschillende gemeenten, in verhouding tot het bevolkingsaantal. Zo telt Oosterzele 4 raadsleden:

  • Jan Martens (N-VA)
  • Filip Michiels (SVVO)
  • Filip Vermeiren (CD&V)
  • Peter Willems (CD&V)

Meer informatie over het politiecollege en de politieraad vindt u op de website van politiezone regio Rhode & Schelde via deze link.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.