Familie slachtoffer woningbrand Oosterzele organiseert benefiet “HELP MARCEL”

Familie en vrienden van Marcel Scheirlinck, die op 24 januari zijn echtgenote Denise verloor in een tragische brand in zijn woning in de Kwaadbeek te Oosterzele, hebben een werkgroep “HELP MARCEL” opgericht. Naast het ter beschikking stellen van een rekeningnummer voor giften ter ondersteuning van de getroffen overlevende echtgenoot, wordt er op zaterdag 23 februari een benefietavond georganiseerd in Gemeenschapscentrum De Kluize. Voor €16 kan je scampi’s of steak à l’os met frietjes eten. Er is ook een kindermenu voor €10.

Marnix Raman uit de Eendenweg in Oosterzele, wiens vader een neef is van Marcel, heeft het blog helpmarcel.blogspot.fr opgestart waarin hij het nieuws en zijn gevoelens over de tragische gebeurtenis optekent. Hieronder een stukje uit het blog.

Iedere dag gaat Marcel Scheirlinck (82jr) naar de winkel; boodschappen doen voor zijn vrouw en hemzelf. Iedere dag staat Marcel een ‘klapken’ te doen met de mensen in Oosterzele. Een vriendelijk woord voor iedereen. Hij en Denise (83jr), zijn vrouw, leiden een leven van welverdiende rust na meer dan 45 jaar hard werken.

Op donderdag 24 januari 2013 komt aan dit alles een abrupt einde. Tijdens het dagelijkse rondje boodschappen wordt hij opgebeld en verneemt het schokkende nieuws dat zijn huis in brand staat. Goed wetende dat Denise thuis is gebleven haast hij zich naar huis. Eenmaal aangekomen in de straat wordt de omvang van het brand pas echt duidelijk. Aan hun huis staan verscheidene brandweerwagens, politie- en ziekenwagens. Buren zijn reeds eerder ter hulp gekomen. Marcel klampt een van de brandweermannen aan en schreewt dat Denise zich nog in het huis bevindt.

Tot overmaat van ramp is de vlammenzee dermate groot dat ook professionele hulpverleners het huis niet meer kunnen/mogen betreden. Het onvermijdelijke voltrekt zich; het drama wordt alleen maar erger en lieve Denise komt om in de brand. Marcel zijn wereld stort in.

Later op de dag komen de eerste berichten met mondjesmaat binnen en krijgen we van nationale en regionale zenders beelden van het inferno te zien.

Het gezegde “opgestaan met een kater” krijgt na de vorige dag en een slapeloze nacht een totaal andere betekenis. Hoe is het mogelijk, wat is er gebeurd, hoe is het gebeurd, waarom Marcel en Denise…..moest ze op die manier uit onze midden worden weggerukt???

Wat de vragen allemaal mogen zijn, antwoorden krijgen we niet hoe hard we ook zoeken. De vragen maken plaats voor een vorm van boosheid, noemt het onmacht. We staan met z’n allen perplex, vastgenageld. Wat kunnen we voor Marcel doen? Waarschijnlijk heel weinig. Hem steunen en er voor hem zijn lijkt ons het minimum.

In het leven zijn er altijd 10 redenen om iets niet te doen. EEN reden is voldoende om iets wel te doen. Met een aantal familieleden hebben we beslist een benefiet te organiseren. Doen we voor het geld? Wel misschien wel een beetje, maar nog meer voor het signaal dat we aan Michel willen geven: “Marcel, je staat er niet alleen voor”. Je kinderen, je ganse familie, je buren, ja zelfs heel Oosterzele en daarbuiten wil je helpen. Met het bedrag dat we via een benefiet avond zullen ophalen krijgt Marcel zijn huis niet terug, laat staan Denise. We hopen enkel maar dat we door dit initiatief het leed een beetje kunnen milderen. Onze ultieme droom is dat Marcel opnieuw een thuis kan vinden en dan kunnen die euros wel een beetje helpen.

In het blog wordt het rekeningnummer vermeld die de werkgroep ter beschikking stelt voor giften.

Benefietavond op zaterdag 23 februari

Na een aantal opties te hebben bekeken heeft de werkgroep beslist om op 23 februari 2013 een benefietavond te organiseren. Dit gaat door in het gemeenschapscentrum GC De Kluize, Sportstraat te Oosterzele.

Die avond kan u uw steun betuigen aan Marcel door mee aan te schuiven aan tafel (van 18 tot 21 uur). Er is keuze tussen scampi’s of steak à l’os, geserveerd met groenten en frietjes. In de prijs (16 euro) is een aperitief inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar kunnen smullen van chipolata met frietjes (10 euro). Kaarten kan u tussen 19 en 21 uur bestellen bij: Patrick D’ Exelle (09 366 59 05), Marnix Raman (09 362 60 29) of Marc De Sutter (09 362 61 65).

De opbrengst van de benefietavond gaat integraal naar Marcel. “Maar afgezien van het financiële steuntje dat we Marcel kunnen geven, willen we hem toch vooral de boodschap brengen: Marcel, Oosterzele leeft met je mee, je staat er niet alleen voor”, aldus de organisatoren.

Denise en Marcel tijdens een trip naar Ierland in februari 2011 (foto via de familie)

Denise en Marcel tijdens een trip naar Ierland in februari 2011 (foto via de familie)

Reactie van Marcel zelf

Gisteren werd de volgende reactie van Marcel zelf opgetekend: “Ik probeer mij elke dag sterk te houden. Ik moet mijn leven opnieuw opbouwen. Maar ik krijg gelukkig veel steun van de mensen. Mijn dochters vangen mij liefdevol op. Maar ik mis mijn Deniseke. Elke avond, als ik ga slapen, breek ik: ik kom in een bed dat het mijne niet is, en van Denise kan ik enkel nog een foto meenemen. Zo heb ik ze iedere avond toch nog een beetje bij mij”, aldus Marcel.

Uit het afgebrande huis heeft men inderdaad een aantal foto’s kunnen redden: “Ons huis is uitgebrand, de hele inboedel is in vlammen opgegaan. En toch bleef mijn dochter hopen en wensen dat er in ons afgebrande huis, tussen alle puin en roet, misschien toch nog een dierbare herinnering van Denise en ons gezin overgebleven zou zijn. Achter mijn rug om is ze ons huis binnengestapt, de half verbrande trap opgegaan – hoe gevaarlijk – en vond ze op de eerste verdieping een kast die nog niet helemaal in elkaar was gezakt. En daarin trof ze – een klein mirakel – nog twee fotoalbums aan: de kaften waren zwartgeblakerd, maar de foto’s binnenin zijn nog intact: onze trouwfoto van meer dan 60 jaar geleden en vele, vele familiefoto’s. We zijn zo blij dat we tenminste nog die mooie herinneringen hebben kunnen redden.”

Share Button

4 gedachten over “Familie slachtoffer woningbrand Oosterzele organiseert benefiet “HELP MARCEL”

 1. Woorden schieten te kort bij het tragische verlies van Denise.
  We hopen, dat Marcel de goede herinneringen mag koesteren , samen met zijn lieve kinderen en Familie , en dat deze Hen mogen troosten .
  Proficiat aan de initiatiefnemers van ( help Marcel)
  ik doe een overschrijving.
  Margriet de baerdemaeker

 2. Mijn Ex is terug, deze lovespreuk is geweldig , 👌……………..

  Krijg mijn ex-liefde terug.

  Win man/vrouw terug.

  Krijg vriend/vriendin terug.

  Krijg elk gewenst meisje / jongen.

  Email:__________________R.buck le r 11 (@ g ma i l… c o m)……

 3. Mijn Ex is terug, deze lovespreuk is geweldig , 👌….

  Krijg mijn ex-liefde terug.

  Win man/vrouw terug.

  Krijg vriend/vriendin terug.

  Krijg elk gewenst meisje / jongen.

  Email:__R.buck le r 11 ( @g ma i l… c o m )……

 4. Mijn Ex is terug, deze lovespreuk is geweldig , 👌….

  Krijg mijn ex-liefde terug.

  Win man/vrouw terug.

  Krijg vriend/vriendin terug.

  Krijg elk gewenst meisje / jongen.

  Email: R.buc k le r 11 (g ma i l… c o m)……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.