Opening IJzeren Hekken

Op zaterdag 29 september, een week later dan oorspronkelijk gepland, werd het gemeenschapscentrum IJzeren Hekken officieel geopend. De oude jongensschool die de naam draagt van het ijzeren hekken (die de koer afsloot van de openbare weg), werd volledig verbouwd. Er werd een tweede zaal aangebouwd die in het originele gebouw overloopt en volledig transparant is met haar glazen wanden. Door een verschuifbare wand kunnen beide zalen afzonderlijk gebruikt worden. Tussenin staat een toog. Aan de straatkant is er nog een sanitair blok en een keukentje. Het geheel werd ontworpen door architect Lateur uit Scheldewindeke.

het nieuwe gemeenschapscentrum van Landskouter dat de naam draagt van het herstelde “IJzeren Hekken”

Bij de opening werden de aanwezigen toegesproken door achtereenvolgens schepen van openbare werken Christ Meuleman, schepen van cultuur en voorzitter van het AGB De Kluize Marleen Verdonck en burgemeester Johan Van Durme. Meuleman wees erop dat ook Landskouter nu haar gemeenschapscentrum heeft. Er werd bij het ontwerp naar de inwoners geluisterd. Schepen Verdonck wees op het belang van sociaal contact onder de kerktoren. Burgemeester Van Durme somde ook de andere verwezenlijkingen in Landskouter op, zoals het openstellen van de pastorietuin en het afbreken van de garage aan de pastorij, die ons romaans kerkje tot zijn recht brengt.

opening IJzeren Hekken: aanwezigen luisteren naar schepen van openbare werken Christ Meuleman

Het GC IJzeren Hekken wordt verhuurd via het Autonoom Gemeentelijk Bedrijf (AGB) De Kluize. Op de website gcdekluize.be vindt u het reservatieformulier terug. De zaal wordt er als volgt in detail omschreven:

  • Polyvalente zaal met bar, opwarmkeuken, stoelen en tafels (13 tafels / 52 stoelen max.)
  • Vergaderzaal (11 tafels / 44 stoelen max.)

De prijzen kan u raadplegen in het gebruiksreglement en worden bepaald per dagdeel (’s ochtends, ’s namiddags, ’s avonds en ’s nachts) en per type gebruiker (van Oosterzeelse vereniging tot commerciële instelling). Het huren van de vergaderzaal van 18u tot middernacht door een erkende Oosterzeelse vereniging kost €20. De huur van de polyvalente zaal voor een activiteit met publiek door een commerciële instelling loopt al op tot €250.

Hieronder een sfeerbeeld van de opening:

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.