Afbraak oud Gemeentehuis en plannen 6 sociale woningen

Het oud “Gemeentehuis” van Landskouter is niet meer.

Eind maart werden de gebouwen op de Rooberg, die als sociale woningen dienst deden, afgebroken. De huisjes waren oud en voldeden niet meer aan de hedendaagse normen. Ze maken plaats voor nieuwe sociale woningen die zullen aansluiten met het in aanbouw zijnde gemeenschapscentrum “IJzeren Hekken”.

het oud gemeentehuis in afbraak (foto Frank Vandaele)

Door de afbraak van de gebouwen en nivellering van de grond is er tijdelijk een nieuw en uniek perspectief op de dorpskom van Landskouter.

kijk op de kerk van achter het IJzeren Hekken in aanbouw

Op deze grond van ruwweg 25 m op 25 m zal de sociale huisvestingsmaatschappij Merelbeekse Sociale Woningen 6 huisjes bouwen. Drie daarvan geven uit op de straat. De andere drie liggen achteraan het perceel en zullen wat weggestoken zitten achter het schoolgebouw. Tussenin zullen de auto’s van de bewoners van de huisjes onder een boog naar de vijf garages kunnen rijden, die achteraan het perceel aansluiten met het IJzeren Hekken.

de inplanting van de 6 woningen en 5 garages op het perceel - architectenbureau Lecluyse

Het project is in handen van architectenbureau Lecluyse uit Waregem, dat ook de reeds bestaande sociale woningen in de Lembergestraat heeft ontworpen. De opbouw zou reeds volgende maand van start gaan en het einde van de werken is voorzien in augustus 2013.

gevelaanzicht van de sociale woningen: enkel de drie woningen links van de boog zullen duidelijk zichtbaar zijn vanop straat - architectenbureau Lecluyse

Share Button

Eén gedachte over “Afbraak oud Gemeentehuis en plannen 6 sociale woningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.