Inbraak hoeve Callaert

In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 maart is er ingebroken bij Ghislain Callaert, op zijn hoeve die jaarlijks gebruikt wordt voor de Ploegfeesten (hoek van Rooberg en Geraardsbergsesteenweg).

Zijn schoonzoon merkte ’s morgens op dat de werkplaats van Ghislain open stond. Het slot was weg en zijn rode kettingzaag van Dolmar (met een blad van 65 cm) bleek verdwenen.

gestolen: rode kettingzaag van Dolmar

Derde inbraak in vier jaar tijd

Het is de derde keer in vier jaar tijd dat de Callaerts ongewenst bezoek krijgen. In 2008 werd er tot tweemaal toe ingebroken. De eerste keer was tevens de ergste: toen drongen de inbrekers door tot aan de slaapkamerdeur. Langs achteren en via een binnenraam waar slechts kleine personen door kunnen kruipen, hadden ze zich een weg gebaand naar de keuken. De vrouw van Ghislain hoorde de inbrekers spreken. Aan de slaapkamerdeur kwam het zelfs tot een confrontatie waarbij de inbrekers met een (nep?)wapen achter de slaapkamerdeur zwaaiden. Bij hun vlucht hadden ze de deuren van buitenaf op slot gedaan.

In oktober van datzelfde jaar kreeg Callaert opnieuw inbrekers bij zich. Hoewel zijn hond tot tweemaal toe hevig blafte, zag Ghislain buiten niets speciaals. ’s Ochtends bleek dat de inbrekers alle verlichting en schijnwerpers hadden uitgeschakeld.

Deze keer zijn de inbrekers niet in huis geweest, enkel in zijn werkplaats, een afzonderlijk kot, dat tussen zijn huis en de Geraardsbergsesteenweg staat. Toch is Ghislain ongerust. Hij woont er reeds sinds 1967 en herinnert zich de tijd dat landbouwvoertuigen buiten stonden met de sleutel op het contact. In de 45 jaar dat hij hier woont heeft hij nooit problemen gekend, tot vier jaar geleden.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.