Werken in Landskouter

Proximus is op dit moment bezig met bekabeling in het dorp. De werken aan het station en overwegen zijn bijna afgerond. En de gewijzigde plannen van de rioleringswerken zijn beschikbaar.

Proximus

Een aannemer werkt in opdracht van Proximus aan de bekabeling, onder andere in de Stuivenberg en Lembergestraat. Ook in de Lembergestraat aan bocht met de Uilhoek werd de bekabeling verlegd — wellicht met het oog op de riolerings- en wegeniswerken.

werken aan de bekabeling voor Proximus in de Lembergestraat

Station

Terzelfdertijd heeft de NMBS de vernieuwing van het station van Landskouter bijna afgerond, met nieuwe (led)verlichting, stationsborden ‘Landskouter’, omroepsysteem, borden met uurregeling en recentelijk de laatste nieuwe wachthokjes.

in het station van Landskouter wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe wachthokjes op het perron

De vernieuwing van de eerstvolgende overwegen richting Zottegem — aan de Watermolenstraat en Schellartweg in Moortsele — werd eveneens afgerond. De opslagplaats die de NMBS daarvoor gebruikte, net over de overweg aan de Bakkerstraat, is opgeruimd.

Riolerings- en wegeniswerken

In augustus liep het openbaar onderzoek over de plannen van de riolerings- en wegeniswerken in Landskouter. Een aantal bezwaarschrijften verwees naar de plannen om in de Lembergestraat, ter hoogte van de parking van feestzaal Agathea, een verkeersremmer te plaatsen. Daarbij zou maar één voertuig tegelijk door kunnen. Inwoners vreesden een verkeersinfact, zeker tijdens de spits. Lees ook de opmerkingen van lezers onderaan ons artikel Riolerings- en wegeniswerken 2022.

Aan die bezwaren is nu tegemoet gekomen. De verkeersremmer ter hoogte van Agathea is geschrapt in de nieuwe plannen. De enige verkeersremmer die overblijft in de Lembergestraat is ter hoogte van nummer 9 en enkel in de richting van de kerk.

in de nieuwe plannen is er geen verkeersremmer meer voor de parking van Agathea

Door de wijzigingen verschuift uiteraard de timing van de werken. Na het aflopen van het nieuw openbaar onderzoek moet er een aannemer aangesteld worden. Daarna zal de gemeente een nieuw infomoment met de burgers inplannen en zullen we de nieuwe timing kennen.

Ondertussen maakte Pascal Rousseaux, schepen van openbare werken van Merelbeke, bekend dat zijn gemeente werk maakt van een veilige fietsverbinding tussen Landskouter en Lemberge. Na de riolerings- en wegeniswerken zal het traject Landskouter-Lemberge dus stukken veiliger zijn voor de fietsers.

Merelbeke voorziet een fietspad richting Lemberge
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.