Dakgoot voor de kerktoren

De kerktoren van Sint-Agatha staat in de steigers. Er worden dakgoten geplaatst aan de kerktoren om insijpeling en schade aan de muren te vermijden.

Er hangen aan de Sint-Agathakerk dakgoten, maar niet onder het dak van de toren zelf. Dat zorgt naast wat insijpeling ook voor problemen aan de muren van de toren, vooral langs de zuidkant.

Om die reden is er beslist om een dakgoot aan te brengen om de regen op te vangen. Die zal dan omgeleid worden langs bestaande regenpijpen vlak naast de toren.

Subsidie Monumentenzorg

“De werken worden zoals gewoonlijk voor 70% gesubsidieerd door Monumentenzorg. De offerte wordt ingestuurd en het kan tot 120 dagen duren voor er een goedkeuring is van de dienst”, zegt de voorzitter van de kerkfabriek Rudy Bockstaele. “Met de stijgende prijzen brengt dat een ander probleem met zich mee. Nog voor de goedkeuring binnen is, laat de aannemer weten dat de prijzen van de herstelling en plaatsing reeds gestegen zijn”. Uiteindelijk werd een uitweg gevonden en worden de dakgoten eerstdaags geplaatst.

Op het einde van dit jaar staat een andere herstelling te wachten. Dan moet de verwarmingsinstallatie van de kerk vernieuwd worden.

Share Button

Eén gedachte over “Dakgoot voor de kerktoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.