Agathea ambassadeur ‘Lekker Oost-Vlaams’

Marjolein en Christophe Steurbaut-Vandersteene zijn met feestzaal Agathea uitgeroepen tot ambassadeurs ‘Lekker Oost-Vlaams’, een label voor de consument die op zoek is naar lokale, authentieke producten met een verhaal.

Lekker Oost-Vlaams is een initiatief van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen, i.s.m. Toerisme Oost-Vlaanderen. Samen met 207 streek- en hoeveproducenten promoten ze de lokale producten uit Oost-Vlaanderen.

Marjolein en Christophe met hun nieuw uithangbord als Ambassadeur ‘Lekker Oost-Vlaams’

Bovendien speelt ook de trots om het lokale een toenemende rol: het label helpt de lokale producent vooruit en bevordert zo de tewerkstelling. Tegelijk leggen de producten minder kilometers af naar het verkooppunt, een duurzaam argument dus.

Naast producten en producenten zijn er ook streekwinkels en ‘ambassadeurs’ — zaken die werken met Lekker Oost-Vlaamse producten. Agathea maakt nu deel uit van een select lijstje van 7 horecazaken in Oost-Vlaanderen die deze titel dragen.

«We hebben deze titel in ontvangst mogen nemen in november 2018. Zo promoten we de Oost-Vlaamse streekproducten alsook de economie. Je kan dan ook bij ons terecht voor een menu gebasseerd op lokale producten!»

Christophe Steurbaut

Zo werkt Agathea met onder andere Breydelspek en -ham, Ganda Ham, worsten en preskop van Noyen, kaasproducten Het Hinkelspel, mattentaarten en cuberdons. Van drank wordt Pater Lieven en Ename geserveerd en Oosterzeelse producten zoals Balegemse jenever en de waters van Ginstberg. Ook de zuivelproducten van de Vierhoekhoeve zijn erkend als authentiek Oost-Vlaams streekproduct.

O’de Flander

Eerder was Agathea al ambassadeur O’de Flander geworden, nadat zowel Marjolein als Christophe de jenevercursus volgden en ze een assortiment Oost-Vlaamse graanjenevers op hun menukaart aanbieden.

Een O’de Flander jenever is gemaakt in de provincie Oost-Vlaanderen, moet een minimum alcoholgehalte hebben van 35° en is gemaakt op basis van graanalcohol. Het product is door de Europese Unie geografisch beschermd.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.