Landskouter kermis 20-22 juli

Tijdens het weekend van de nationale feestdag is het ook feest in Landskouter. De kermis brengt haar traditionele ingredienten met eetfestijnen van het wielercomité, een country-avond op zaterdag en koers op zondag. Voor het tweede jaar vindt de kermis plaats aan het IJzeren Hekken en tent voor het schooltje op de Rooberg.

We starten op vrijdag 20 juli met een eetfestijn ten voordele van het wielercomité Landskouter in het IJzeren Hekken vanaf 18u30. Er zijn varkens- of kippenbrochetten met verscheidene sauzen, frietjes en verse groenten. Kostprijs €17, aangepast menu voor kinderen tot 12 jaar kost €12. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden waaronder Patrick Van Damme, vandammepatrick@pandora.be of tel 0475 78 08 47. Fabi uit Landskouter speelt achtegrondmuziek. Vanaf 20u30 is er fuif en ambiance met schlager zanger Peter Mitchel.

Gedetailleerd programma van Landskouter kermis 2018

The Texas Rebels

Ook zaterdagavond is er een eetfestijn voor het wielercomité vanaf 18u in het IJzeren Hekken, maar de dag begint met een rommelmarkt, tuin- en garageverkoop van 7u tot 16u. Info bij Katrien trientjevdvelpen@hotmail.com of tel 0474 77 69 79. ’s Namiddags is er kinderanimatie in de tent (13u-15u30) met een geschenk voor elke deelnemer.

Na het eetfestijn start de country- en westernavond. Ook dit jaar zakt de linedanceclub The Texas Rebels af naar Landskouter. Er wordt een linedance demo gegeven, u kan meedoen aan een workshop en er is de Dixie ceremonie. Tussendoor zijn er live optredens van country zangers Silver en Pat. Klik hier om een voorsmaakje te krijgen; een filmpje van dit evenement twee jaar geleden.

Koers op zondag

Zondag tenslotte staat in het teken van de koers. ’s Ochtends zijn er miniemenproeven voor 8 tot 11 jarigen om 10u. Dit wordt gecoördineerd door Koen Beeckman. Inschrijven kan vanaf 8u aan ’t IJzeren Hekken. Om 15u start de internationale wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften. Er worden meer dan 111 km afgelegd over 12 ronden met start en aankomst op de Rooberg ter hoogte van de tent.

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.