Zonale snelheidsbeperking 50 in Oosterzele

In Oosterzele is een eerste zone 50 ingevoerd, het gebied tussen de N42 en de gemeentegrens met Wetteren, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem wordt één grote snelheidszone. Dit gebeurt na een positief advies van de verkeerscommissie en na goedkeuring door de gemeenteraad.

Het invoeren van een zonale snelheid heeft het grote voordeel dat het duidelijkheid verschaft aan de weggebruiker. Op uitzondering van de schoolomgevingen wordt de snelheid overal beperkt tot 50 km/u. De rijsnelheid op de N42 blijft behouden op 90 km/u en 70 km/ u bij het naderen van de kruispunten zegt Filip Vermeiren, voorzitter van de verkeerscommissie.

Christ Meuleman (schepen mobiliteit en verkeer) en Filip Vermeiren (voorzitter verkeerscommissie)

Van 50 naar 34 snelheidsborden

Bij het invoeren van deze zone worden in totaal 34 nieuwe zonale snelheidsborden gefaseerd geplaatst. Alle andere borden die de rijsnelheid aanduiden worden verwijderd, in totaal zo’n 50-tal borden. Dit levert in de toekomst een winst op in de onderhoudskosten. Van de gelegenheid maken we ook gebruik om andere verkeerssignalisatie te controleren en aanpassingen te doen waar nodig aldus schepen Christ Meuleman.

Na het invoeren van deze zone volgt de implementatie over het resterende gedeelte van onze gemeente. De maximumsnelheid wordt op enkele uitzonderingen na overal beperkt tot 30 km/u of 50 km/u. Ben je benieuwd wat de maximumsnelheid in je straat wordt? Het zonale snelheidsplan is te raadplegen op http://www.oosterzele.be/Wonen/Mobiliteitenverkeer/Verkeersreglementering.aspx

Share Button

Eén gedachte over “Zonale snelheidsbeperking 50 in Oosterzele

 1. Het is er stilaan ferm over aan het gaan dat je nergens meer 70 kan rijden.
  Iedere dag vele km’s lang 30/50, sry, is om gek van te komen.
  Op heel wat plaatsen kloppen die snelheden ook niet en zou je gerust 70 mogen rijden + op zeer vele plaatsen gebeurden er in meer dan 30j tijd nauwelijks tot geen ongevallen. Mss terug naar paard en kar dan maar? Het automobilisten pesten mag eens stoppen. Vandaag heeft er ene met zijn zatte botten weer een persoon doodgereden, nu spreek ik wel niet meer over Oosterzele maar over heel Vlaanderen waar men het altijd maar over snelheid heeft alsof dat dat de grootste oorzaak zou zijn. Veiligheid oke, maar die obsessie waarvan Dhr weyts een mooi voorbeeldje van is mag eens gaan stoppen. Ik dacht dat Steve Stevaert een ramp was en dat het niet erger kon, ik heb me helaas vergist.
  Kan men mij eens vertellen hoe de zoveelste trajectcontrole en flitspaal en snelheidscontrole de drugs en zattemans rijders zou aanpakken?
  En dan heb ik het nog niet over de vele inbraken die er alweer zijn geweest een tijdje geleden waarvan bij ons op 2,5 jaar tijd er hier 2 keer is ingebroken.
  Ik zou liever hebben men daar wat meer mee bezig is want nummerplaatherkenning kunnen ze omzeilen, dat alleen is niet voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.