Oosterzele nipt geen fietsgemeente 2015

Gent, Deinze, Kontich en Boechout zijn op 23 juni 2015 door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts bekroond tot Fietsgemeente/Fietsstad 2015. Met de bekroning willen Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts, de VSV en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken steden en gemeenten die een goed lokaal fietsbeleid voeren, in de schijnwerpers plaatsen. Naast de officiële prijzen werden ook publieksprijzen uitgereikt. Deze gaan naar Gent, Heusden-Zolder en Merksplas. Oosterzele valt uit de prijzen maar haalde wel bijna 6.000 stemmen voor de publieksprijs, maar moest de duimen leggen voor Merksplas.

voor Oosterzele bleef het bij een nominatie als fietsgemeente van 2015

voor Oosterzele bleef het bij een nominatie als fietsgemeente van 2015

Dinsdag 23 juni is de publieksprijs en de prijs van de vakjury Fietsgemeente 2015 uitgereikt. In de categorie gemeenten met minder dan 20.000 inwoners strandde Oosterzele op de tweede plaats in de stemming van de publieksprijs. Met bijna 6.000 stemmen is een uitstekend resultaat gehaald. De gemeente Oosterzele dankt iedereen bedanken die zijn stem heeft uitgebracht. Hieronder kan je zien hoe donker onze gemeente gekleurd is op de kaart van België.

Voor de prijs die is uitgereikt door de vakjury moest Oosterzele de duimen leggen voor Boechout in de categorie gemeenten met minder dan 20.000 inwoners.

“De mooie plaats in de stemming voor de publieksprijs en de nominatie als een van de drie gemeenten met minder dan 20.000 inwoners betekent een stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg”, laat schepen van mobiliteit Christ Meuleman weten. “De fietsers en de zwakke weggebruiker zullen ook in de toekomst een dominante plaats krijgen in het gemeentelijk mobiliteitsbeleid. Zo wordt bijvoorbeeld op korte termijn het fietspad langs Spiegel en Van Thorenburghlaan afgewerkt. Dit fietspad verbindt deelgemeente Scheldewindeke en Moortsele”, aldus de schepen.

Lees het volledig artikel over de verkiezing van vakjury en publieksprijs op de website van organisator VSV: vsv.be/mobiliteit-verkeersveiligheid/fietsgemeentefietsstad-2015

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.