SVVO splitst in Open VLD plus en sp.a

Open Vld, sp.a en een aantal onafhankelijken binnen SVVO Oosterzele hebben beslist om, na een jarenlange samenwerking, voortaan  afzonderlijk verder te gaan als Open Vld plus en sp.a.

Het kartel SVVO, Samen voor Vernieuwing en Verandering in Oosterzele, werd in 2000 opgericht als een bundeling van progressieve krachten in Oosterzele. Het streven naar pluralisme lag aan de basis van de overeenkomst die Open Vld, sp.a en een aantal onafhankelijken in het verleden aangingen. Met respect voor eenieders identiteit stond dit kartel voor een volwaardig alternatief voor het gevoerde beleid. Met eenzelfde respect voor elkaars accenten beslissen de partners nu een meer eigen koers te varen.

SVVO splitst in Open VLD plus en sp.a

SVVO splitst in Open VLD plus en sp.a

Meer duidelijkheid

Guy De Smet (voorzitter Open Vld Oosterzele): “Uit een interne evaluatie van de jongste gemeenteraadsverkiezingen werd duidelijk dat heel wat kiezers – voornamelijk nieuwe inwoners – niet weten wie deel uitmaakt van dit SVVO-verhaal. Daarom werd deze beslissing in alle goeie verstandhouding genomen.”

Magalie Schotte (voorzitter sp.a Oosterzele): “Mensen willen duidelijk weten waarvoor ze kiezen. Voor één keer geloven we dat de delen sterker zijn dan de som. Als sp.a Oosterzele willen wij links opnieuw op de kaart zetten in Oosterzele.”

“Dit is bovendien geen alleenstaand geval. Eveneens in Oosterzele stapten CD&V en N-VA gezamenlijk  naar de kiezer, maar momenteel zetelen ze ook als afzonderlijke fracties,” aldus uittredend SVVO-voorzitter Jan Bogaert.

Aparte fractie

Deze wijziging zorgt er voor dat de verschillende kartelpartners individueel meer hun eigen accenten kunnen leggen. Marjolein De Spiegeleire, die momenteel als sp.a’er voor SVVO in de gemeenteraad zetelde, zal vanaf de gemeenteraad van mei voor sp.a in een aparte fractie zetelen. Alle overige raadsleden binnen de gemeenteraadsfractie (Filip Michiels, Carine Schamp, Pascal Fermon, Luc Verbanck, Guy De Smet en Ruben De Gusseme) én binnen de OCMW-fractie (Els François, Geert Van Grembergen en Lieven De Corte) zijn voortaan Open Vld plus’ers.

Persoonlijke tegenstellingen overstijgen

De Oosterzeelse politiek is in het verleden soms verzand in een welles – nietes spelletje van meerderheid tegenover oppositie. Open Vld plus en sp.a willen nog steeds kritische en constructieve oppositie voeren en een beleid verdedigen  dat de Oosterzelenaren verdienen.

Open Vld plus en sp.a willen met deze beslissing  een signaal geven. Het wordt hoog tijd dat de Oosterzeelse politiek de persoonlijke tegenstellingen overstijgt. Het spelen van de man in plaats van de bal hoort niet thuis in het gemeentehuis. Dergelijke ‘politique politicienne’ is niet in het belang van de Oosterzelenaren.

Marjolein De Spiegeleire (onafhankelijk gemeenteraadslid,  sp.a): “Een sterk en progressief gemeentebeleid dat het welzijn van alle inwoners nastreeft. Daar willen wij voluit aan meewerken, met de collega’s van de meerderheid én de oppositie.”

Filip Michiels (fractieleider Open Vld plus): “We zijn als beide partners in dit verhaal van mening dat een constructieve samenwerking tussen de verschillende partijen de oppositie zal versterken. Meteen wil ik ook meegeven dat we uitvoering zullen geven aan de speerpunten van het jongste verkiezingsprogramma. We laten onze kiezers alvast niet in de steek. Al zullen de accenten van ons, Open Vld plus, natuurlijk soms verschillen van die van sp.a.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.