Wandelaars Mariagaard laten zwerfvuil achter in Stuivenberg

Vrijdag 29 maart. Zoals jaarlijks rond deze tijd wandelen een honderdtal leerlingen van Mariagaard te Kwatrecht door het rustige Landskouter via de Stuivenberg.

In hun bruine uniform zijn ze goed herkenbaar en begeleid door hun leraren maken ze er een leuke uitstap van op het einde van het trimester voor Pasen. Het leuke was echter niet besteed aan de bewoners van de straat na hun doortocht.

Een deel van het zwerfafval werd door een buurtbewoner samengeraapt

Een deel van het zwerfvuil werd door een buurtbewoner samengeraapt (foto Noel Minnaert)

De straat was herschapen in een vuilnisbelt: een tiental drankblikjes, verpakking van snoep en een vijftigtal klokhuizen van afgekloven appels lagen verspreid over de ganse lengte van de straat. In hagen, op opritten,  in de bermen en op gazons van de buurt werd er afval gevonden. Wellicht was er bevoorrading geweest in het begin van de straat en werd er “zeer bewust” omgegaan met het afval!

Appels in de beek

klokhuizen van appels in de beek (foto Noel Minnaert)

Een bewoner deed zich de moeite om een gedeelte van het achtergelaten vuilnis op te rapen (zie foto’s) en kwam tot de bevinding dat Mariagaard nooit de premie van ”milieugaard” zal toegekend krijgen, zeker als je weet dat de groep leerlingen begeleid werd door leraren die ook wel de ”vuiligheid” hebben zien vliegen door de straat!

Bedankt Mariagaard. De doortocht te Landskouter is zeker niet onopgemerkt gebleven maar volgende keer ruimen jullie zelf de boel op!

Share Button

2 gedachten over “Wandelaars Mariagaard laten zwerfvuil achter in Stuivenberg

  1. Ook aan het andere uiteinde van de Stuivenberg (kant Geraardsbergsesteenweg) vielen er meer dan gewoonlijk blikjes frisdrank te bespeuren. Ik snap echt niet hoe dergelijke on-natuurlijke daden vandaag de dag nog kunnen gebeuren …

  2. Dat jonge mensen nog blikjes achterlaten in het milieu is niet goed te praten, een klokhuis tot daar nog aan toe, deze verteren toch in moeder natuur. Veel erger is de afvalberg die wordt achter gelaten door de vele wielertoeristen en mountainbikers die komen genieten van onze landelijke gemeente.Doe maar eens een wandeling en geef je ogen de kost in de bermen langs onze wegen. Jupiler, Red Bull, Cola en nog vele andere blikjes ontsieren ons landschap, verstoppen de rioleringen en zorgen voor extra ruimingskosten. De overheid is op zoek naar geld wel hef een taks op die vaak nutteloze blikjes. Misschien zal dat de consumptie van dit verpakkingsmateriaal afremmen?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.