Straatactie 11.11.11 Oosterzele tegen klimaatverandering

Het 11.11.11. comité van Oosterzele organiseert ter gelegenheid van 11 november samen met verschillende jeugdbewegingen en vrijwilligers opnieuw de straatactie in de verschillende deelgemeenten. De vrijwilligers komen deur aan deur rond in het weekend van 10 en 11 november. Heb jij zin om de actie mee te helpen realiseren? Dat kan!

Het thema van de campagne draait dit jaar rond de klimaatdoden. De klimaatverandering is geen ver toekomstverhaal, het is een scenario dat zich nu al volop afspeelt, vooral het Zuiden ondervindt nu al de zware gevolgen van een veranderend klimaat. Er zijn nu al zo’n 300.000 klimaatslachtoffers per jaar. Maar vanwaar komt dit cijfer eigenlijk?

Door de opwarming van de aarde neemt de hoeveelheid drinkbaar water af. Woestijnen rukken op, en door het smelten van gletsjers drogen rivieren geleidelijk aan op.

De affiche van de 11.11.11 actie dit jaar

Aan de andere kant stijgt de zeespiegel door het smelten van het ijs van de noord- en zuidpool. En door allerlei klimatologische veranderingen verandert ook ons weerpatroon volledig, met vooral meer extreem weer als gevolg: meer stormen, meer hittegolven, meer zware regenval.

Klimaatverandering heeft bovendien een verregaande impact op andere wereldproblemen: voedsel, water, gezondheid, conflicten, migratie, economische en sociale stabiliteit…

Naast directe gevolgen heeft klimaatverandering ook een rist van indirecte gevolgen. Voorbeelden hiervan zijn de vermindering van landbouwgrond, woestijnvorming, de stijging van de zeespiegel, veranderende neerslagpatronen, verzilting van rivierdelta’s, verlies aan biodiversiteit,…

De impact van deze geleidelijke veranderingen ten gevolge van de klimaatopwarming is immens. Minder toegang tot drinkwater, gezondheidsproblemen, minder opbrengsten van landbouw en visserij, voedselonzekerheid, hongersnood, massamigratie, toename van infectieziekten door de verspreiding van muggen en vliegen, …

Alle hulp welkom!

Je kan de 11.11.11 actie steunen door op zaterdag 10 of zondag 11 november je overschrijvingsformulier of enveloppe aan de vrijwilligers mee te geven, een potloden-, stiften of wenskaartenset, eerlijke koffie, kaarsjes of sleutelhangers te kopen.

Mensen die dat weekend niet thuis zijn en de actie toch willen steunen, kunnen ook altijd een bijdrage doen op het rekeningnummer BE12 3751 0298 6292 van 11.11.11 Oosterzele met mededeling +++731/0000/00072+++. Dit kan tot (kan tot 31 december 2012). Giften vanaf 40 Euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Heb je zelf zin om mee de straat op te gaan? Neem contact op met Filip Michiels (0498/50.01.04) of via 11.11.11.oosterzele@gmail.com . Je kan ook steeds aansluiten bij de groep die op zondag 11 november vanaf 9u30 samenkomt voor de straatactie in zaal De Rots op het Marktplein te Scheldewindeke. Indien mogelijk, graag vooraf een seintje om het juiste aantal vrijwilligers te kennen.

Hieronder vindt u het filmpje dat 11.11.11 maakte met een geënsceneerde dialoog tussen een Vlaming en een klimaatvluchteling uit het Zuiden. Meer info op 11.be.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.