Boswandeling “dood hout, begin van nieuw leven” op 14 oktober

Dood hout is belangrijk voor een evenwichtige ecologie in het bos. Waarom dat zo is kom je te weten als je op zondagnamiddag 14 oktober een bezoekje brengt aan het Aelmoeseneiebos in Gontrode.

Je vertrekt in kleine groepjes tussen 14u00 en 15u00. Op de wandeling vertellen verschillende natuurgidsen hun verhaal. Je komt meer te weten over de bouw van een boom, paddenstoelen, vleermuizen, spechten en kriebelbeestjes. Je kan tevens een enkele vragen schriftelijk beantwoorden en wie weet win je het mooie natuurfotoboek van Argus.

Geleide wandeling in het Aelmoeseneiebos op 14 oktober

Nieuwsgierig? Kom met klein en groot, jong en wat ouder, man en vrouw naar de parking van het ‘labo voor bos en natuur’, Geraardbergse steenweg 267 te Gontrode. Op het einde van de namiddag zal je heel wat meer kennis hebben van het belang van dood hout Hoge hakken of mooi blinkende schoenen zijn af te raden. Sportief schoeisel daarentegen is een must.

Dit is een initiatief van de ‘Bosgidsen t’ Aelmoes’ en ‘Natuurpunt Bovenschelde’ met ondersteuning van de milieuraad van Melle, in het kader van de week van het bos. Meer inlichtingen bij Lieve Van Acker, tel. 0498 739 885 of lievevanacker@hotmail.com. Zie ook http://www.aelmoeseneiebos.ugent.be/?p=bosgidsen_weekvanhetbos.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.