€300 subsidie voor je eigen erfgoedactiviteit

Een geslaagde erfgoedactiviteit organiseren, kost geld. Erfgoedcel Viersprong Land van Rode wil haar erfgoedzorgers graag een duwtje in de rug geven. Daarom kan je een impulsbedrag van €300 ontvangen bij het opzetten van een activiteit op Erfgoeddag die doorgaat op 21 april 2013. Hier kan bijvoorbeeld de communicatie mee bekostigd worden.

Erfgoedcel Viersprong, Land van Rode is op zoek naar activiteiten voor de komende Erfgoeddag die doorgaat op zondag 21 april 2013. Schrijf je in via info@4sprong.be of via het telefoonnummer 09 363 88 51.

Stop de tijd – thema van de erfgoeddag 2013 op zondag 21 april

Augustinus zei het al: “Wat is tijd dan? Als niemand het vraagt, weet ik het. Maar als iemand het vraagt, kan ik niet antwoorden.” We kunnen de tijd nauwelijks vatten, maar we kunnen wél ons uiterste best doen om haar destructieve effecten te milderen of tegen te gaan. Zonder uw onafgebroken inspanningen gaat ons cultureel erfgoed een sombere toekomst tegemoet.

Het is dan ook een grote uitdaging om de draagwijdte, de betekenis én de grote noodzaak van uw zorg voor ons cultureel erfgoed voortdurend onder de aandacht te brengen. Erfgoeddag is daarvoor een geschikt forum. Met andere woorden: toon, deel en vertel waar u mee bezig bent, wat uw plannen zijn, uw grote (en minder grote) successen en zelfs uw mislukkingen.

Geef het publiek, uw lokale overheid en de media inzicht in het belang van hetgeen men doorgaans niet te zien krijgt, wegens te technisch of niet publieksgericht. Want de tijd werkt op mysterieuze en ongelofelijke wijze. Het is een verhaal waard verteld te worden! Inschrijven kan tot en met 14 december 2012.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.