Start fase 2 rioleringswerken: Stuivenberg

In de week van maandag 9 oktober start fase 2 van de riolerings- en wegeniswerken in Landskouter. Na de start midden augustus in de Lembergestraat (over de spoorweg) is dit de tweede werf die opgestart wordt. Begin januari zou dan een derde werf opgestart worden in de Aalmoezenijestraat.

Fase 1 (Lembergestraat spoorweg tot Uilhoek) is nog in uitvoering. In het deel voorbij de bocht op de grens met Merelbeke zijn de rioleringsbuizen al aangelegd en is het wegdek voorlopig toe. Vooraleer het deel van de spoorweg tot de bocht aan te pakken, besliste de aannemer om eerst de buizen onder de spoorwegovergang te steken. Die werken zijn nu nog bezig.

Brief van de aannemer

Maandag 9 oktober start de tweede fase; dan wordt de Stuivenberg aangepakt. Eerst worden in het midden van de straat buizen gelegd voor de afvoer. Dat gebeurt per 30 meter zodat bewoners in een of andere richting weg kunnen. Daarna worden de zijkanten van de straat aangepakt voor de aansluitingen.Tenslotte volgt de asfaltering.

De bewoners kregen een brief van de aannemer. Daarin staat dat de werken zouden duren tot eind dit jaar. Aan de straat wordt gevraagd om de afvalcontainers en zakken naar het begin (Rooberg) of einde (Geraardsbergsesteenweg) van de Stuivenberg te brengen.

Ondertussen zijn er verschillende nutsbedrijven die doorheen het dorp hun bekabeling verleggen of vernieuwen naar aanleiding van de werken.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.