Start riolerings- en wegenproject in Landskouter

Op woensdag 16 augustus ging het riolerings- en wegenproject ‘Collector Molenbeek – Oosterzele-Noord fase 2’ in Landskouter officieel van start. Dit project is een samenwerking tussen Aquafin, Farys en de gemeenten Oosterzele en Merelbeke. De werken duren ongeveer 22 maanden en hebben een aanzienlijke impact op onze gemeente.

Het project omvat de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, het vernieuwen van de wegen en de aanleg van veilige fietspaden in en om Landskouter. Door deze werken sluit de gemeente Oosterzele het afvalwater van meer dan 1.000 inwoners aan op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Scheldewindeke. Nu loopt het afvalwater nog ongezuiverd in de Molenbeek.

Fase 1 aan de Lembergestraat (Uilhoek tot spoorweg) is midden augustus van start gegaan.

Projectfases

Het project is opgedeeld in zes fases. De planning van deze fases is een richtlijn en kan veranderen afhankelijk van de vooruitgang van de werken en de weersomstandigheden.
De eerste werken startten op 16 augustus. De eerste fase gaat van de Lembergsestraat (kruising Uilhoek) tot aan het station van Landskouter.

Bereikbaarheid station

Het station van Landskouter ligt in de werfzone tijdens de eerste en derde projectfase. De derde fase (Lembergestraat station tot Rooberg) is gepland tijdens het eerste kwartaal van 2024. Daarom is het station tijdens deze fases niet bereikbaar met de wagen of de fiets. Te voet is het station meestal wel bereikbaar.

Het station van Moorstele of het station van Gontrode zijn tijdens de werken een alternatief.

Impact voor buurtbewoners

De gemeente leidt het doorgaand verkeer ter hoogte van de werfzone om.
Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar zal op bepaalde momenten moeilijk zijn tijdens de werkuren van 7 tot 16.30 uur.

Bij de plaatsing van rioolbuizen, het gieten van boordstenen van de rijweg en het asfalteren van de rijweg zullen buurtbewoners met hun wagen geen toegang hebben tot hun oprit of garage.

De gemeente volgt het project van nabij op en plaatst regelmatige updates op de projectpagina van de website. De meest recente informatie over dit project is te vinden via landskouter.be/werken.

Laatste stand van zaken

Intussen zijn de werken gevorderd tot aan de bocht in de Lembergestraat. Het deel van de weg waar de nieuwe riolering al ligt is verhard en berijdbaar voor zij die er wonen. Inmiddels is begonnen aan de ondersteek van de sporen. Er wordt langs beide zijden van de sporen aan de Lembergestraat putten gedolven om de grote rioleerbuizen onder de overweg te persen.

Werken rond de spoorwegovergang in de Lembergestraat
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.