Kort nieuws, maart 2022

Pastorij wordt verkocht via Biddit

Het is intussen al meer dan 2,5 jaar geleden dat de gemeenteraad besliste om de pastoriewoning van Landskouter te verkopen. De coronacrisis vertraagde het proces. Op de laatste gemeenteraad werd beslist om de openbare verkoop te laten doorgaan op het online platform Biddit. De instelprijs is €331.000.

Groen onthield zich. Open VLD Plus stemde tegen; zij wilden de woning in het patrimonium van de gemeente houden.

Opvang vluchtelingen Oekraïne

De gebeurtenissen in Oekraïne laten niemand onberoerd… Het is niet ondenkbaar dat een (grote) vluchtelingenstroom ontstaat naar ons land en dat veel opvangplaatsen nodig zijn.Op vraag van de staatssecretaris brengt ook Oosterzele momenteel in kaart welke crisisopvangplaatsen beschikbaar zijn in de gemeente.In een latere fase wil men die lijst aanvullen met andere plaatsen, ook uit de privésector (bijv. hotels, B&B’s) of bij particulieren.

Hoe een opvangplaats aanbieden? Ben jij bereid om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen?

Mail de volgende info door naar info@oosterzele.be: naam, adres, telefoonnummer, capaciteit (aantal plaatsen)soort accommodatie (kamer, appartement, kamer in een B&B …), eventueel extra info. Zo help je om die levensnoodzakelijke info gestructureerd te laten doorstromen naar de officiële instanties.

Fotoshoot schepencollege

Vorige week poseerde het schepencollege – met nieuwe schepen Keymeulen – in de tuin van het Erfgoedhuis te Moortsele voor foto’s.

Huidig schepencollege met (van boven naar onder, links naar rechts):
Orville Cottenie, Pieterjan Keymeulen,
Els De Turck, Elsy De Wilde, Johan Van Durme en Christ Meuleman

Volgende twee weekends werken aan spoorlijn

Tijdens de weekends van 12/13 en 19/20 maart rijden er geen treinen op de lijn Gent-Zottegem. Er wordt een busdienst voorzien waarvan u hieronder de uurregeling kan raadplegen (klik op de regeling om het in detail te raadplegen). De tijdelijke halte is ter hoogte van feestzaal Agathea.

Nieuw raadslid en voorzitter Brandweercommissie

Sinds 1 maart 2022 is Dino Glazemakers gemeenteraadslid in Oosterzele.
Hij vervangt Kaat Pien die ouderschapsverlof neemt. Meneer Glazemakers is ook verkozen als lid van de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf De Kluize nadat Jan Bogaert ontslag nam.

Dino Glazemakers legt de eed af bij de voorzitter van de gemeenteraad, Marleen Verdonck

Jean-Marie De Groote is nu voorzitter van de Brandweercommissie. Hij neemt de fakkel over van Pieterjan Keymeulen die intussen schepen is en nu gewoon lid is van de Brandweercommissie.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.