Online vergadering rioleringswerken op 6 december

Op vraag van de gemeente nodigt Aquafin de inwoners van Landskouter uit voor een digitaal infomoment over de geplande riolering- en wegeniswerken. Het infomoment gaat door op maandag 6 december om 19.30 uur.

Landskouternaars kregen deze uitnodiging om zich in te schrijven voor een online infomoment over de riolerings- en wegeniswerken

Inschrijven kan via het contactcenter van Aquafin: telefonisch 03 450 45 45 of via mail naar contact@aquafin.be met vermelding “Infosessie 21.544 Collector Molenbeek – Oosterzele-Noord”. Inschrijven kan tot en met vrijdag 3 december. De online link volgt dan op maandag 6 december via email.

Waarom deze werken?

Deze werken hebben als doel de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de aanleg van veilige fietspaden in en om rond Landskouter. 

Het afvalwater van meer dan 1000 inwoners uit Lanskouter zal aangesloten worden op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Scheldewindeke. Momenteel loopt dit afvalwater nog ongezuiverd in de Molenbeek. Na de rioleringswerken worden in opdracht van de gemeente Oosterzele en Merelbeke nieuwe en veiligere fietspaden aangelegd.

Afkoppeling van regen- en afvalwater op privaat terrein

Als in de straat een gescheiden rioleringsstelsel ligt, dan bent u als eigenaar verplicht om het afvalwater van uw woning onverdund te lozen in de vuilwaterriool. Dat doet u door te verhinderen dat regenwater bij het afvalwater komt. We noemen dit ‘afkoppelen’. Een afkoppelingsdeskundige adviseerde u reeds over hoe je deze afkoppeling best aanpakt.

Wanneer starten de werken

Voordat we kunnen starten met de aanleg van de riolen, moet nog een administratieve weg worden afgelegd. De vergunning aanvragen, een aannemer aanstellen met een openbare aanbesteding, … Daarom zullen de werken vermoedelijk starten half 2022.

Aquafin plant al een volgend infomoment na de aanstelling van de aannemer, om de inwoners goed op de hoogte te houden over de timing en fasering van de werken, de veiligheid, de bereikbaarheid van de woningen, …

“Zoals alle openbare werken zullen deze rioleringswerken hinder veroorzaken. We doen er echter alles aan om de hinder waar mogelijk te beperken. Na de werken loopt uw afvalwater niet meer ongezuiverd de beek in. Met uw hulp en begrip werken we dus aan proper water in alle beken en rivieren. Alvast bedankt!” besluit Aquafin in haar uitnodiging.

Nu zijn er reeds werken bezig in Landskouter: nieuwe elektrische leidingen in opdracht van Fluvius
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.