Terugblik op Nieuwjaarswensen en -receptie

Op 20 januari organiseerde het Seizoenscafé haar eerste “nieuwjaarswensen” in de kerk, opgeluisterd door muziek gebracht door kinderen uit Landskouter. Daarna bood het een gratis nieuwjaarsreceptie aan in het IJzeren Hekken.

Met “nieuwjaarswensen” wilde het Seizoenscafé Landskouternaars samenbrengen in de kerk voor een niet-religieus event. Iedereen mocht zich aanbieden om nieuwjaar te wensen of iets voor te lezen.

Zo las Jille Steurbaut haar nieuwjaarsbrief voor en brachten ook Krista Bekaert en haar dochter Eva Vekeman nieuwjaarswensen. Zo ook Erna Tondeleir: nieuwjaarswensen namens OKRA. Antoine Heyerick las “het kaartspel” voor. Bart De Rijcke vroeg zich af wat er nu met de kerk zou (kunnen) gebeuren. Dirk Cottyn schetste op een emotionele manier de erosie van het verenigingsleven in ons dorp en het slinkend aantal plaatsen waar dorpsgenoten elkander kunnen ontmoeten. Sommige van deze teksten hebben we afzonderlijk gepubliceerd.

De toespraken werden afgewisseld met sfeervolle accordeonmuziek van Matisse Van Hoeylandt en de kinderen van Roswitha Gerbosch sloten af met een trio dwarsfluit-accordeon-saxofoon.

Er werd ook hulde gebracht aan Padre Renaat, die eind december als pastoor afscheid nam van zijn parochie en medio 2019 wellicht verhuist naar het Gentse.

Nieuwjaarsreceptie in IJzeren Hekken

Om 11u startte dan de nieuwjaarsreceptie in het IJzeren Hekken. Het bestuur van het Seizoenscafé zette haar sponsors in de bloemetjes, die de initiatieven van de organisatie financieel ondersteunen.

Gezellige nieuwjaarsreceptie in ’t IJzeren Hekken

Ook het programma van 2019 werd toegelicht. Naast de wintereditie zijn dit de data voor de volgende 3 seizoenen:

  • lente – zaterdag 30 maart – IJzeren Hekken
    • Eat & Meet 55+ : speciaal voor de ouderen organiseert het Seizoenscafé ’s middags een lunch met soep, stoverij met frieten en koffie met versnaperingen voor €15
    • ’s avonds is er een Seizoenscafé voor iedereen!
  • zomer – zaterdag 22 juni – pastorietuin en Bakkerstraat
    • “Noche Flamenca” – Spaanse avond met eten, drank en muziek: in navolging van de Franse en Italiaanse avonden krijgt dit evenement een Zuid-Spaanse toets
  • herfst – zaterdag 12 oktober – vertelwandeling
    • vertelwandeling voor jong en oud door Landskouter bij volle maan

Meer info over de volgende activiteiten via facebook.com/seizoenscafe of seizoenscafe@landskouter.be.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.