Sterk vernieuwde lijst bij Open VLD plus

Op exact 2 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen maakt Open Vld plus haar lijst bekend waar ze mee naar de kiezer trekt. Opvallend. De lijst telt 13 nieuwkomers (op 23 kandidaten), alle deelgemeenten hebben minimaal een kandidaat op de lijst. Voor Landskouter zijn dat Marina Niemegeers-Bovyn en Gerrit Comhaire. Er zijn meer vrouwelijke dan mannelijke kandidaten, bij de nieuwkomers zijn opvallend veel jonge kandidaten (5 onder hen zijn 30 jaar of jonger) en het leeftijdsverschil tussen de jongste en oudste kandidate bedraagt 59 jaar.

Eerder werd al aangekondigd dat Filip Michiels de lijst trekt. Hij is fractieleider voor de liberalen in de gemeenteraad, beroepshalve kabinetsadviseur van minister Sven Gatz en gepokt en gemazeld in de politiek. Michiels: “Ik ben tevreden over onze sterk vernieuwde en verjongde lijst. De lijst is een mooie weerspiegeling van de Oosterzeelse bevolking. We hebben verschillende nieuwe, sterke krachten kunnen aantrekken, en ook verschillende van onze sterkhouders zijn opnieuw van de partij. De lijst is een mix van mensen met beleidservaring, managers, zelfstandigen, sociaal bewogen inwoners, vertrouwde gezichten, jeugd,  nieuwkomers én vertrouwde politieke namen.”

De volledige lijst van Open VLD plus voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Op 2 staat gemeenteraadslid Carine Schamp, Open Vld voorzitter Guy De Smet neemt plaats 3 voor zijn rekening. Nieuwkomer Ann Van Hecke – zus en dochter van – staat op plaats 4 en Jan Bogaert, gemeenteraadslid staat op 5.

Nieuwkomer Kris Van der Eecken, afdelingssecretaris, staat op plaats 6. Op 7 trekt gemeenteraadslid Ruben De Gusseme het treintje van de jonge krachten. Hij wordt gevolgd door Louise Van Hoorde op plaats 8, die met haar 19 lentes de jongste kandidate is op de lijst. Niels Taildeman uit Moortsele neemt plaats 9 voor zijn rekening, gevolgd door Kaat Pien, kleindochter van ere-burgemeester Marcel Pien op plaats 10.

Marina en Gerrit kandidaten in Landskouter

Boo Schamp, uitbaatster van taverne Evora in Oosterzele staat op plaats 11. Piloot Dino Glazemakers, staat op plaats 12. Claudine Batsleer, bestuurder in AGB De Kluize is een vertrouwd gezicht in de Windeekse Westhoek en staat op plaats 13. Marina Niemegeers-Bovijn (plaats 14) is de vrouwelijke kandidate uit Landskouter. Gerrit Comhaire, ondervoorzitter van de plaatselijke Open Vld-afdeling is eveneens uit Landskouter en staat op plaats 15. Mariette Hertegonne-Roggeman uit Gijzenzele op plaats 16 is met haar bijna 78 lentes de vrouw met de meeste levenservaring op de lijst. Danny Spitaels uit Balegem staat op plaats 17. Verpleegkundige Gerda De Block neemt plaats 18 voor haar rekening. Zij is geboren en getogen in Oosterzele-Anker. Claudine Aelbrecht is voormalig uitbaatster van café Molendam te Balegem en staat op plaats 19. Ann Vekeman-Mercie uit Oosterzele is een nieuwe kandidate op plaats 20.

Op plaats 21 staat nog een nieuwkomer: An Haesebeyt. Zij is de uitbaatster van het succesvolle café ’t Ganzenhof aan het station van Balegem-Dorp. Geert Van Grembergen, het gezicht van de liberale mutualiteit in Oosterzele, en al jaren actief als gemeente- en OCMW-raadslid staat op plaats 22. De lijst wordt geduwd door dokter Pascal Fermon. Hij is gemeenteraadslid, voorzitter van Open Vld kanton Merelbeke en bestuurder bij AGB De Kluize.

De lijst kandidaten van de liberalen van Open VLD plus zoals u ze zal vinden in het stemhokje

Filip Michiels: “We staan met deze sterke vernieuwde ploeg klaar om een nieuwe frisse wind door Oosterzele te laten waaien. Onze krachtlijnen voor de verkiezingen maakten we reeds eerder bekend. Het volledige programma lanceren we binnenkort. We willen met dit team extra zetels winnen in de gemeenteraad. Ik ben er van overtuigd dat we daar ook zullen in slagen. Want met dit team willen we de meerderheid van de voorbije 30 jaar breken. Oosterzele heeft nood aan een nieuw bestuur.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.