Geen zondagsmis meer in Landskouter

In het weekblad Kerk & Leven werd eind juni aangekondigd dat er vanaf 1 september geen zondagsdiensten meer georganiseerd worden in de Sint-Agathakerk in Landskouter.

De kerken en erediensten zijn al een tijdje in hervorming. Eerst werd een grote parochie Klein Land van Rode ingericht, kort daarna volgde een grotere fusie en ontstond de nieuwe parochie Merelbeke-Oosterzele. Parallel hiermee werden reeds een aantal kerken herbestemd, zoals deze van Gijzenzele (oorlogsmuseum) of Moortsele (erfgoedmuseum).

Kerk & Leven kondigt het einde van de zondagsmis in Landskouter aan

Bottelare op zaterdag 18u of Oosterzele op zondag 9u30

We wisten dat de hoofdkerk van de nieuwe parochie deze van Merelbeke (Sint-Pieters-Banden) is, met twee andere kerken met volle pastorale werking:  Oosterzele en Bottelare. Bij die nieuwe plannen werd gezegd dat het tot 2020 mogelijk zou zijn om erediensten te organiseren in Landskouter, Scheldewindeke, Bottelare, Merelbeke Flora en Melsen. Nu komt de aankondiging dat er geen vaste erediensten meer georganiseerd worden in Landskouter. Die verhuizen naar Oosterzele op zondagmorgen om 9u30. De zaterdagavondmis in Bottelare om 18u verandert niet. Er kunnen wel nog weekdiensten, speciale vieringen en uitvaarten georganiseerd worden in Landskouter.

Deze herschikkingen zijn een gevolg van het vertrek van pastoor Armand De Cock die Oosterzele, Scheldewindeke en Balegem voor zijn rekening nam. Hij wordt priester in Oudenaarde en rector van het bedevaartsoord in Kerselare.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.