Neos – Conincksberen vertellen over Romain en zijn Minard

Op donderdag 18 mei om 14u in de Rots in Scheldewindeke komen Claude Marissael en Monique De Bock vertellen over de geschiedenis van de Minard en Romain De Coninck… in het Gents! Een organisatie van Neos Oosterzele.

Vorig jaar stond Romain een jaar lang in de verdiende belangstelling, dit naar aanleiding van de herdenking van zijn 100ste geboortejaar en 20 jaar overlijden.

Evocatie Romain en zijn Minard

Claude Marissael en zijn echtgenote Monique De Bock, beiden voormalige ‘beren’ van Romain Deconinck, brengen in een historische uiteenzetting de evocatie ‘Romain en zijn Minard’. Claude heeft zich toegespitst op de geschiedenis van de schouwburg die gebouwd werd in 1847 door Louis Minard. Zijn vrouw Monique heeft het dan weer over Romain zelf. “De Minard” was zijn grote droom. Eerst deelde hij het podium met andere theatergezelschappen, maar nadien viel de producer weg en stond Romain alleen in zijn “Minard.”

Monique De Block en Claude Marissael (foto via NEOS)

Tijdens het tweede gedeelte spreekt zij over haar samenwerking met dit Gentse boegbeeld: wie was Romain?, hoe was hij buiten zijn schouwburg ?, hoe was het om met hem samen te werken als regieassistent en actrice?, allemaal vragen waar een boeiend antwoord bij past.

Na de voordracht tijd om na te praten bij koffie en gebak.

8€ inkom leden 10€ niet leden.

Tot 1 dag vooraf inschrijven ENKEL bij Christianne Gabriël : tel nr. 09/362.75.88of mail naar christiane.gabriel1@telenet.be.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.