Seizoenscafé Landskouter start op donderdag 30 juni

Op donderdag 30 juni start het “Seizoenscafé Landskouter”. Het gemeenschapscentrum IJzeren Hekken wordt minstens vier maal per jaar opengesteld voor álle Landskouternaars, groot en klein. Er zal ruimte zijn voor cultuur, spel en vooral: gezellig samen zijn met dorpsgenoten.

Seizoenscafé Landskouter - het IJzeren Hekken wordt een ontmoetingsplaats met een zeer lage drempel

Seizoenscafé Landskouter – het IJzeren Hekken wordt een ontmoetingsplaats met een zeer lage drempel

Enkele Landskouternaars liepen al een tijdje met het idee om het gemeenschapscentrum open te stellen met een zo laag mogelijke drempel. U hoeft geen lid te zijn van een vereniging, er is geen inkomgeld te betalen, u moet zich niet inschrijven. De bedoeling is om het begrip gemeenschapscentrum tot zijn recht te laten komen. Minstens vier maal per jaar wordt het IJzeren Hekken geopend — vandaar de naam Seizoenscafé. In de vooravond is er plaats voor cultuur in de brede zin van het woord: voordrachten, fotoreportages, allerhande workshops, film, schaken, kwissen, … Daarna gaat het café wagewijd open en wordt het een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Op donderdagavond 30 juni gaat het Seizoenscafé voor de eerste keer open. Iedereen is welkom vanaf 19u00. Om 20u wordt het concept voorgesteld, gevolgd door een receptie met gratis hapjes. De organisatie zal de aanwezigen polsen naar hun indruk en ideeën, om de volgende edities af te stemmen op wat er leeft in de gemeente. Wilt u meehelpen? Iets voordragen of voorstellen? Denk er alvast over na! Bedrijven en zelfstandigen in Landskouter worden aangesproken om het concept te sponsoren op jaarlijkse basis.

Het Seizoenscafé is reeds aanwezig op sociale media:

Komt u ook op 30 juni langs? Breng uw buur mee en deel uw aanwezigheid via het facebookevent dat voor de openingsavond gecreëerd is.

klik op de foto om naar het facebookevent te gaan

klik op de foto om naar het facebookevent te gaan

De datum van het daaropvolgende Seizoenscafé is ook al gekend: zaterdag 24 september. Noteer het alvast in uw agenda!

Share Button

Eén gedachte over “Seizoenscafé Landskouter start op donderdag 30 juni

  1. Dank aan alle vrijwilligers om het sociaal weefsel in Landskouter te herstellen en te verbeteren.
    Mensen zijn er voor mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.