‘Buiten de lijnen’ – nieuw seizoen De Kluize voorgesteld

Op 26 mei stelde GC De Kluize haar instussen vijfde seizoen (2016-2017) voor onder het thema “Buiten de lijnen”. Het begint in de zomer met de parkconcerten in Moortsele. Het theaterseizoen gaat van start op 30 september met Stef Bos en eindigt op 21 mei 2017. Er is ook nog een opmerkelijk buitenproject waarvoor figuranten gezocht worden.

GC De Kluize nodigt uit om buiten de lijnen te kleuren. De jonge kunstenaar Wim Dewitte van Isberg Design Company ging met dit thema aan de slag en tekende een slapende vos op de voorpagina.

Buiten de lijnen, cover van het programmaboekje van GC De Kluize, seizoen 2016-2017

Buiten de lijnen, cover van het programmaboekje van GC De Kluize, seizoen 2016-2017

Verguisd. Geliefd. Waar het ene in het andere over gaat, loopt soms een dunne lijn. De Vos bundelt de beide appreciaties. Hij is niet enkel pienter en prachtig, hij is ook de doder van de kippen in uw achtertuin… Aldus Wim. In de vos als metafoor vervaagt de grens, verdwijnen lijnen. Zo wordt de vos een schoolvoorbeeld van een figuur die buiten de lijntjes beweegt.

We kwamen Wim op het spoor via een raamtekening die we spotten op de ramen van de UFO, het gebouw van UGENT in de Sint-Pietersnieuwstraat. We vroegen hem om hier hetzelfde te doen. Het resultaat kan je bewonderen in de hal. Isabel Bouttens capteerde het creatieproces.

Parkconcerten Moortsele

Naar jaarlijkse gewoonte schotelt De Kluize ons 4 parkconcerten voor in augustus en dit iedere donderdagavond vanaf 20u30. Plaats? De pastorietuin van Moortsele, achter het Erfgoedhuis.

Programma voor de Parkconcerten in Moortsele zomer 2016

Programma voor de Parkconcerten in Moortsele zomer 2016

Theater op locatie van 12 tot 14 mei

In het kader van de herdenking van WO1 zet De Kluize in de ruime omgeving van de site van ‘’t Vliegplein’ een ambitieus locatieproject op poten met zoveel mogelijk enthousiaste deelnemers. We zoeken acteurs en actrices, zangers en muzikanten, voetballers en piloten. Dat gaat door op vrijdag 12 mei, zaterdag 13 mei en zondag 14 mei 2017.

Geïnspireerd door het oorlogsverleden van Oosterzele, Scheldewindeke en Balegem gaan we aan de slag en weven we er ons eigen verhaal rond.

Geïnteresseerd om deel uit te maken van onze bende? Dan kan je je naam doorgeven aan de cultuurdienst in het GC. De repetities starten in de kerstvakantie.

Het programmaboekje kreeg u wellicht in de bus. Prijzen voor abonnement en voorstellingen op gcdekluize.be.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.