Update rioleringswerken Moortsele

Tegen eind deze week kunnen de inwoners van de Moortselestraat opnieuw met droge voeten hun woning bereiken. Alle leidingen zullen er immers aangelegd zijn; de modderlaag zal er verwijderd zijn en er zal een definitieve laag steenslag aangebracht zijn.

Spoorwegovergang afgesloten

Vanaf vrijdagavond 21 november om 23.30 uur wordt het treinverkeer tussen Zottegem en Gent stilgelegd. De aannemer zal vanaf dan de riolering onder de spoorweg persen. Er wordt een betonbuis van 1,20 meter diameter meer dan 3 meter onder de spoorrails tussen Moortsele en Scheldewindeke geboord. De voorbereidende werken starten vanaf donderdag 20 november en de werken eindigen zondagavond 23 november. Daarna kan het spoorverkeer zijn gewone dienstregeling verderzetten. Tussen donderdagavond 20 en woensdag 26 november is geen doorgang mogelijk over de spoorweg. Het gemeentebestuur vraagt wegens veiligheidsredenen met aandrang aan de voetgangers en fietsers om de werken van de aannemer te respecteren en de noodzakelijke omleiding te volgen.

Hieronder alvast de facebook post met de vervangende busdiensten dit weekend:

Moortselestraat

Vanaf 24 november concentreren de werken zich op het boren van de vuilwaterriolering onder de Molenbeek ter hoogte van de Kasteelstraat. Vanaf het midden van die week zal de Kasteelstraat vanaf de Moortselestraat nog enkel te voet of per fiets bereikbaar zijn. Gelijktijdig zal de aannemer de bovenbouw van de Moortselestraat, Tramstraat en Rollebaan afwerken: de watergreppels en boordstenen worden in beton gegoten en de onderlaag wordt in asfalt aangelegd. Het aanleggen van de asfaltlaag zal voor de kerstvakantie gebeuren.

De rioleringswerken in Moortsele (foto facebookpagina gemeente van 20 oktober)

De rioleringswerken in Moortsele (foto facebookpagina gemeente van 20 oktober)

Dreef

In de Dreef is de persing onder de spoorweg al achter de rug. De aannemer zal voor de kerstvakantie nog de riolering aanleggen tot aan de beek (huisnummer 39) en de weg wordt afgewerkt met een minder-hinder steenslag. Begin volgend jaar wordt de riolering verder aangelegd richting Spiegel.

Vijverhoek

Begin 2015 starten ook de werken tussen Vijverhoek en de Driesstraat in Merelbeke. Daarvoor wordt een koker aangelegd die de Vijverstraat dwarst ter hoogte van de Vijverhoek.

Plannen 2015

In de eerste helft van volgend jaar wordt Dreef verder afgewerkt en volgen Spiegel, Van Thorenburghlaan (deel spoorweg tot voorbij Ginstbronnen zodat ontsluiting bedrijf mogelijk is, mogelijks tot VRV), Meerstraat, pompstation Vijverstraat en gracht van Rollebaan tot Vijverhoek (langsheen voetbalvelden).

In de tweede helft van 2015 volgen de Vijverstraat en de Poelstraat en tenslotte het ander stuk van de Van Thorenburghlaan (van VRV tot de Meerstraat).

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele stand van zaken van de werken? Volg de facebookpagina ‘rioleringswerken Moortsele’ of schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief voor de werken door een mailtje te sturen naar info@oosterzele.be.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.