11.11.11 in Landskouter

De 11 11 11 straatactie komt er aan… (Je kan er niet om heen…)

Op radio en T.V. krijgen we zoveel reclamespotjes: “Sorry, is niet genoeg !!!” … dat we er: “Sorry hoor !” wel degelijk genoeg zouden van krijgen… Bij sommige bakkers staat er op de broodzak: ”Vers brood is te lekker om te verspillen. Een derde van het voedsel wordt verspild.” Steun 11 11 11. Ook de vuilniswagens van Ivago (Gent, Destelbergen…) voeren een gelijkaardige slogan. “We vermuusen 1/3 van al ’t eten” . Staat er in koeien van letters op. De brouwerij van Corsendonk doopt tijdelijk zijn Angnus tijdelijk om tot Triple 11 en staat een deel van haar winst af aan het NCOS.

de 11.11.11 actie van 2014 focust op verspild voedsel

de 11.11.11 actie van 2014 focust op verspild voedsel

Los van wat 11 11 11 denkt en doet, vindt zelfs Test Aankoop dat er te veel eten wordt weggegooid op restaurant en dat de afvalberg onnodig groot wordt. Daarom promoten ze een soort doggy-bag, een manier waarop men het te veel aan eten op de restauranttafel mee naar huis kan nemen. Ook de Milieudienst van Gent vindt dat er te veel voedsel weggegooid word. Op 20 september namen 5.000 Gentenaars deel aan het ‘Niets is verloren’-festival. Er werd een gratis feestmaal aangeboden, gemaakt van producten die anders weggegooid zouden worden. Verder werkt deze dienst ook aan het project hetspilvarken.be

Er zijn er dus meer die het garen spinnen op de 11 11 11 molen…

Ondertussen is, soms zonder dat je het merkte, de jaarlijkse folder van 11 11 11 in je brievenbus… gevallen… Onopvallend, tussen de post en andere reclame… En nu krijg je dus deze oproep via de landskouterse post.

Reeds meer een kwart eeuw bestaat er een eigen 11 11 11-groep in Landskouter, bestaande (wisselend) uit een 8 à 10-tal gezinnen. We hebben geen voorzitter, secretaris of wat dan ook en we vergaderen slechts één keer per jaar. Een uitnodiging hiervoor werd nog nooit verstuurd. Iedereen in de groep weet immers dat we op 11 november samenkomen in Stuivenberg 4, voor de straatactie… (Het is dus zelfs niet echt vergaderen.) Om 10 uur komen we er samen. Niemand belt nog aan. De deur staat toch tegen die ochtend. Je wordt er verwacht… De koffie en de dito-klets staan klaar… Het enige verslag van onze feitelijke vereniging ligt er ook: De opbrengst van de vorige straatactie, in Landskouter en… gans Oosterzele. “Het is geen wedstrijd, maar toch… wij hebben geen rode kaken”.

Dan verdelen we ons in evenveel groepjes, als er straten zijn. En we beginnen aan de straatactie: 11 11 11. Dit duurt tot maximaal 12 uur… want dan is er soep met balletjes…

Oproep medewerkers

Ook dit jaar is er opnieuw 11 11 11 straatactie in Landskouter… en we zoeken nog steeds mensen om te helpen. Het is een engagement voor hooguit 2 uur per jaar… Lijkt jou dit iets… lees nog eens dit bericht, of neem contact op met :Rien , Rita, Griet, Lena, Nelle , Ria, Thomas, Koen, Lieve, Zita, Roswitha…

Of met Dirk Cottyn, Stuivenberg 4, telefoon 0479 385 685.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.