Fractieleider Filip Michiels op Vlaamse lijst Open Vld

Filip Michiels, fractieleider van de Oosterzeelse oppositiepartij Open Vld plus, is kandidaat op de Vlaamse lijst van Open Vld bij de verkiezingen van 25 mei a.s. Hij staat op de 17e plaats op de lijst die wordt aangevoerd door Volksvertegenwoordiger en Gents schepen Mathias De Clercq. De lijst werd op dinsdag 4 maart goedgekeurd door het provinciaal bestuur van Open Vld.

Michiels zette zijn eerste stappen in de politiek in 2006. Hij werd toen van een onverkiesbare 19e plaats met 672 stemmen rechtstreeks verkozen als jongste gemeenteraadslid in Oosterzele. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 werd hij de nieuwe kopman van zijn partij en behaalde 1489 voorkeurstemmen.

Filip Michiels (eigen foto)

Filip Michiels (eigen foto)

Filip Michiels werkt op Vlaams niveau al sinds 2006 achter de schermen voor Open Vld. Hij is beroepshalve parlementair medewerker van Vlaams Volksvertegenwoordiger Egbert Lachaert, sinds de Merelbekenaar in september 2013 zijn intrek nam in het Vlaams Parlement. Lachaert zelf zal na de verkiezingen trouwens verhuizen naar de Kamer. Hij staat immers op de 3e plaats van de kamerlijst. Voorheen was Michiels ook medewerker van wijlen Vlaams Volksvertegenwoordiger Patrick Lachaert én van de opeenvolgende liberale Vlaamse fractieleiders Sven Gatz, Sas van Rouveroij en Bart Tommelein.

“Ik ben tevreden dat ik – naast mijn gemeentelijk mandaat als fractieleider –  na 8 jaar achter de schermen bij Open Vld in het Vlaams Parlement, nu ook op de Vlaamse lijst mee kan werken om Oost-Vlaanderen blauwer te kleuren op Vlaams niveau. De huidige Vlaamse regering (met CD&V, sp.a en N-VA) heeft aangetoond hoe het niet moet. We staan in Vlaanderen langer in de file dan ooit tevoren, de wachtlijsten in de zorgsector worden steeds langer en ook ons onderwijs verdient beter. Vandaag zijn we  de rol als Europese topregio verloren. We moeten er dan ook voor te zorgen dat de volgende Vlaamse regering veel slagkrachtiger zal zijn,” stelt Michiels.

Guy De Smet, voorzitter Open Vld Oosterzele, is tevreden dat Oosterzele haar vertegenwoordiger heeft op de Vlaamse lijst: “Filip is een gedreven jonge kracht die samen met onze hele ploeg hard werkt om de belangen van onze Oosterzelenaren te verdedigen. Ik ben er van overtuigd dat hij ook op Vlaams niveau meer dan zijn steentje zal bijdragen.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.