11.11.11. Oosterzele dit weekend de straat op tegen honger

(artikel gepubliceerd op 7 november op via onze facebook en twitter pagina’s)

1 op 8 mensen lijdt honger. Toch produceert de wereld vandaag anderhalve keer meer voedsel dan nodig is. Dat is schandalig, want er zijn haalbare oplossingen om de honger structureel aan te pakken. Samen met een brede coalitie van ngo’s voert 11.11.11 de komende twee jaar campagne over het ‘recht op voedsel’.

het campagnebeeld van de 11.11.11-actie anno 2013

het campagnebeeld van de 11.11.11-actie anno 2013

Ook het Oosterzeels comité trekt naar jaarlijkse gewoonte opnieuw de straat op. Hierbij nog een warme oproep naar medewerkers, want alle helpende handen – volwassenen en jeugd – voor de straatactie zijn op 10 november welkom in zaal De Rots (Marktplein,Scheldewindeke). Afspraak om 9u30. Van daaruit vertrekken alle vrijwilligers en bij afloop is er lekkere soep met brood én beleg.

Graag wel – om praktische reden – vooraf een seintje om deelname aan te kondigen aan Filip Michiels (0498 50 01 04 of michielsfilip@gmail.com) of aan Annemie Serlippens (09 362 69 59).

Je kan de 11.11.11 actie steunen door op zaterdag 9 of zondag 10 november je overschrijvingsformulier of enveloppe aan de vrijwilligers mee te geven, een potloden-, stiften of wenskaartenset of kookboekje te kopen. Mensen die dat weekend niet thuis zijn en de actie toch willen steunen, kunnen ook altijd een bijdrage doen op het rekeningnummer BE12 3751 0298 6292 van 11.11.11 Oosterzele met mededeling +++731/0000/00072+++. Dit kan tot (kan tot 31 december 2013). Giften vanaf 40 Euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Share Button

Eén gedachte over “11.11.11. Oosterzele dit weekend de straat op tegen honger

 1. Ulrik, Ik vind het goed dat je de 11 11 11 campagne eventjes toelicht in de Landskouterse Post. Dat je oproept om mee te helpen met Oosterzele(Zie oproep Filip Michiels en Annemie Serlippens) verbaast me evenwel een beetje…
  Je weet toch dat er in Landskouter reeds langer dan een kwarteeuw een groepje vrijwilligers rond gaat voor 11 11 11….. Er is haast een ongeschreven wet:’11 november is om 10 uur samenkomen in Stuivenberg nr 4, voor de straatactie.’. En zo gaan er ieder jaar opnieuw een aantal mensen gedurende maximaal twee uur rond… Op deze manier heeft 11 11 11 hier een stevige reputatie opgebouwd die zich vertaald in klinkende munt… Deze resultaten heb ik nooit aan de grote klok willen hangen, daar ik niet wil vervallen in één of andere wedstrijd of competitie…
  Voor volgend jaar zou ik voorstellen dat u in de Landskouterse Post de Staatactie in Landskouter belicht….alhoewel, bij ons is dit doelbewust een erg informeel gebeuren, zonder veel toeters en bellen. Maar we zouden wel nog wat hulp HIER kunnen gebruiken, van enkele mensen…. Zo zaten we dit jaar met 2 zieken en daardoor zijn er twee straten niet gedaan… Dit brengt een minderopbrengst met zich mee, maar dat vind ik evenwel minder erg dan de afbreuk aan de traditie….
  Nu Ulrik, je ziet maar wat je kan doen…

  Groet
  Dirk Cottyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.