Zonnige zevende Ploegfeesten

De zevende Ploegfeesten van Landskouter waren andermaal uitverkocht, wat wil zeggen dat er ongeveer 400 deelnemers waren, waaronder 50 kinderen. Met drie pastoors die dag (de echte, de oude en de nieuwe) is het ’s morgens vroeg gestopt met regenen en is het na de feesten rond 20u terug beginnen druppelen. Tussenin? Een mooie septemberzondag vol sfeer en plezier!

De ploegfeesten — het dorpsfeest bij uitstek in Landskouter — heeft weer gebracht wat er van verwacht werd. Een dag vol leute en plezier met lekker eten,  een frisse pint en dit gecombineerd met een gezonde wandeling door de Landskouterse velden dat was weer de sleutel voor een geslaagd feest.

Ieder jaar weer gaan de kaarten vlot van de hand want wie er een maal bij was komt steevast terug. Voor zeer democratische prijzen stond het ploegteam met een vijftigtal medewerkers weer garant voor een vlot verloop van de feesten. Daar ben ik als voorzitter ontzettend fier op, want zonder ploeg geen feest!

De misviering door Renaat vanop de boerenkar in de pastorietuin gevolgd door ons jaarlijkse toneeltje trekt jaar na jaar meer bezoekers. Dit jaar was de aanstelling van de nieuwe pastoor anno 1970 weer goed voor hilarische taferelen, doorspekt met authentieke gegevens (spreuk op de spandoek en kazuifels dateerden van toen).

Proficiat aan de winnaars van de activiteiten in het randgebeuren, het zal je maar overkomen: je vangt het juiste zakje bij de Agathaworp en je gaat naar huis met een prachtige vleesprijs of een mooi kunstwerkje van Roger Bockstaele.

De hesp bij de tombola op het hof van Ghislain Callaert ging naar oud-inwoner van Landskouter Mariette Drapier. En onze reuzen Rie en Lea: die zagen dat het goed was!

We danken alle deelnemers, de sponsors en uiteraard de vele medewerkers die alles in goede banen leidden.

de hoofdrolspelers van de Ploegfeesten (vlnr) de oude pastoor, de champetter, de burgemeester en de nieuwe pastoor (foto Jean-Pierre Fack)

de hoofdrolspelers van de Ploegfeesten (vlnr) de oude pastoor, de champetter, de burgemeester en de nieuwe pastoor (foto Jean-Pierre Fack)

Voor foto’s van het evenement klikt u op de naam van de volgende fotografen: Jean-Pierre Fack en Freddy Stevens. Met dank aan beiden!

Bij leven en welzijn tot volgend jaar — Landskouter ziet er al naar uit. Op naar de achtste editie!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.