Week van het bos – wandeling op 13 oktober

Van 13 tot 20 oktober is er de Week van het Bos. In heel Vlaanderen kun je dan deelnemen aan 1.001 activiteiten en supporteren voor onze natuurdoelen. Zo ook in Landskouter, waar een wandeling georganiseerd wordt in het Aelmoeseneiebos

Supporter mee voor de natuur!

In heel Europa worden grote inspanningen geleverd voor soorten en habitats die een bijzonder belang hebben vanwege hun zeldzaamheid en kwetsbaarheid. Dat initiatief heet Natura 2000. Ook in Vlaanderen zorgt Natura 2000 ervoor dat soorten als de boomkikker, de gladde slang, de hamster en het vliegend hert binnenkort weer in topvorm zijn.

de campagne voor de week van het bos anno 2013

de campagne voor de Week van het Bos anno 2013

Tijdens deze Week van het Bos kom je alles te weten over de Natura 2000-soorten en de realisaties op het terrein. Ook jij kunt je steentje bijdragen. Ben je een vereniging of bedrijf, een bos- of landeigenaar, een openbaar bestuur of journalist? Ontdek dan wat jij kunt doen voor de natuurdoelen. Of doe mee met de Week van het Bos en organiseer een activiteit. Ben je leerkracht? Schrijf je dan zeker in voor onze scholenwedstrijd. En probeer onze schat aan educatief materiaal uit!

De Week van het Bos 2013 wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos en BOS+, in samenwerking met Natuurpunt en Pasar.

Wandeling Aelmoeseneiebos

Eén van de activiteiten wordt in Landskouter in het Aelmoeseneiebos georganiseerd – een excursie op zondag 13 oktober. Tijdens de excursie zullen de Bosgidsen op een aantal plaatsen een verhaal vertellen over de dieren en planten die van het bos hun (t)huis gemaakt hebben.

Je vertrekt in kleine groepjes tussen 14u30 en 15u30 op de parking van het Labo voor Bos & Natuur. De volledige wandeling duurt ongeveer 2 uur en nadien is er gelegenheid om nog wat na te praten bij een drankje en een gebakje.

Wanneer: zondag 13 oktober 2013, start tussen 14u30 en 15u30, duur ongeveer 2u.

Waar: afspraak op op de parking van het Labo voor Bos & Natuur, Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode.

Kosten: gratis.

Voorzieningen: de wandeling is jammer genoeg niet geschikt voor rol- of kinderwagens. Laarzen of stevig schoeisel zijn een aanrader bij vochtig weer.

Begeleiding: bosgidsen t’Aelmoes.

In samenwerking metBOS+ en het Labo voor Bos & Natuur.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.