Uitbreidingen zone 30 langs gewest- en gemeentewegen

Zone 30 ‘dorp Oosterzele’

Langs de gewestwegen N415 Dorp en Keiberg wordt een aanpassing van de bestaande zone 30 uitgevoerd. Deze aanpassing kadert in de werken module 10 van het mobiliteitsconvenant waarbij het wegbeeld aangepast wordt aan de aanwezige schoolomgeving van de Leefschool.

De drie schoolomgevingen (De Leefschool, IZOO en GILO) worden samengevoegd. Op Keiberg na – waar zich voor het kruispunt met Smissenbroek het begin van de zone 30 zal situeren – blijven de afbakeningen op dezelfde locatie. Bijkomend zal ook de Groenweg volledig zone 30 worden. Ook in de woonwijken van de Vinkenmolenstraat en Fazantenstraat zal een maximumsnelheid van 30 km/u gelden.

Deze aanpassingen gaan vanaf april 2013 in.

Zone 30

Zone 30

Zones 30 langs gemeentewegen

In Gijzenzele krijgt de bestaande zone 30 in de Brielstraat uitbreiding met Ravenstraat, Eksterstraat, Kraaienveldstraat, gedeelte Kerkstraat, Korte Brielstraat en Sint-Bavoplein.

De woonwijk aan en de site GC De Kluize worden ook opgenomen in zone 30. Het gaat over de Sportstraat, Kluizestraat en Vierbunderstraat. Als ondersteunende maatregel komt aan de oversteek van de Finse piste in de Sportstraat een prefab verkeersplateau.

In Balegem is de huidige afbakening opgenomen in het aanvullend reglement. Een klein deel van Kattenberg (tot aan de zijweg) wordt zone 30 net als Balegemstraat, Krekelberg, Pastorieberg, Poststraat en Sint-Martensdries.

Deze maatregelen worden in februari 2013 uitgevoerd.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.