Milieuweek van 2 tot 9 maart

Het gemeentebestuur Oosterzele hecht veel belang aan zijn milieubeleid. Daarom organiseert het bestuur ook in 2013 opnieuw een milieuweek. Deze zal plaatsvinden van zaterdag 2 t.e.m. zaterdag 9 maart.

Zaterdag 2 maart – opening van de milieuweek
We openen de milieuweek om 15 uur in GC De Kluize met de nostalgische familiefilm ‘Erik of het klein insectenboek’. Deze titel werd voor het eerst uitgebracht in 1941 door de Nederlandse schrijver Godfried Bomans en is ondertussen al meermaals verfilmd. De voorstelling is gratis en geschikt voor de hele familie. Inschrijven is verplicht via milieu@oosterzele.be of telefonisch op 09 363 99 35/36.

"Erik of het klein insektenboek", een Nederlandse familiefilm uit 20040

“Erik of het klein insektenboek”, een Nederlandse familiefilm uit 2004

Aanbod voor de scholen
Van 4 t.e.m. 8 maart krijgen onze scholen een volledig milieuvriendelijk programma voorgeschoteld. De kleuters en het 1ste en 2de leerjaar worden ondergedompeld in de wondere wereld van meespeeltheater Jeuk. Het stuk ‘Pantoffelheld, ben jij er ook één’ is op maat gemaakt van onze kleintjes. Het is een speelse bewerking van Peter en de Wolf, met speciale aandacht voor het bos en de dieren. De iets groteren mogen via Rock’n Roll in Koningsland genieten van een middeleeuws feest met aandacht voor het milieu.

De leerlingen van het derde en vierde leerjaar gaan op stap in Moortsele voor een ‘walk for water’. Deze wandeling is een nationaal initiatief in het kader van wereldwaterdag (22 maart 2013). Op deze dag willen we de nadruk leggen op de toegang tot drinkbaar water voor iedereen, zowel hier als in het zuiden. Tijdens de tocht bezoeken we ook een aantal gemeentelijke waterdragers zoals de Molenbeek, het overstromingsgebied en Ginstbronnen waar natuurlijk mineraalwater wordt gebotteld.

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar krijgen een workshop aangeboden door vzw Green en we blijven bij het thema water. Via de fotoreeks ‘Troubled waters’ van fotograaf Dieter Teleman krijgen de kinderen een beeld van het belang van water en wat dit betekent voor onze beschaving en welvaart. De droogtes, de overstromingen en zodoende de noodzaak om rationeel om te springen met onze watervoorraden. Het belooft een boeiende ontdekkingsreis te worden.

Zaterdag 9 maart – traditionele afsluiter
Als afsluiter van de milieuweek editie 2013 staat de traditionele plantactie in het geboorte- en speelbos ‘Lange Broucke’ op het programma. De ouders van kinderen geboren in 2012 worden uitgenodigd om voor hun kind een geboorteboom te komen planten.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.