Kort nieuws januari 2013

Gelukkig nieuwjaar!

De redactie wenst al haar lezers een gelukkig en gezond 2013. We willen ook de mensen bedanken die vorig jaar artikels hebben ingezonden of stukken hebben gedeeld: Antoine Heyerick, Noel Minnaert, Lien Ceûppens en Bruno Verhelst.

Ook het bestuur van de Ploegfeesten wenst de inwoners van Landskouter het allerbeste toe voor dit nieuwe jaar en stelt de datum van zondag 8 september al in het vooruitzicht voor de zevende editie van deze nazomerse kermis.

de Ploegfeesten gaan dit jaar door op zondag 8 september

de Ploegfeesten gaan dit jaar door op zondag 8 september

SK Landskouter

De voetbalploeg van ’t dorp heeft in december thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Zevergem en verloor met 1-0 op SK Oostakker. Daarna werd thuis met 1-2 verloren tegen HO Kalen B. Speeldag 17 werd verplaatst naar het eerste weekend van 2013. Deze uitwedstrijd bij VS Destelbergen werd vandaag zondag 6 januari afgesloten met een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Destelbergen staat immers derde in de stand. SK laat zo Heusden B alleen achter op de laatste plaats.

SK Landskouter organiseert in januari haar nieuwjaarmosselfestijn op zondag 27. Dat gaat door in zaal De Steenput in Balegam (Berg 11). Je kan eten om 11u30 of om 13u30. Voor meer informatie of kaarten kan u contact opnemen met voorzitter Marnik Van Gaver op het nummer 0476 31 13 12. Menu’s variëren van mosselen à volonté (€20), visschotel (€20), vleesschotel (€16) of kindermenu (€8, tot 12 jaar).

Uit de bocht in de Lembergestraat

Een bewoner van de Rooberg die in de ochtend van zondag 6 januari afdaalde richting Lembergestraat, ging om een nog onbekende reden uit de bocht na het kruispunt met de Stuivenberg en Bakkerstraat. De Rénault Mégane botste tegen de halte van De Lijn die vlak voor restaurant Agathea staat en reed verder door de haag tot in de garageboxen van de sociale woningen op de hoek.

schade aan de garagebox

schade aan de garagebox

Kerstboomverbranding op 12 januari in Scheldewindeke

Op zaterdagavond 12 januari organiseren de ‘Windeekse Groenbuiken’ reeds voor de zesde maal een kerstboomverbranding. Iedereen is die avond vanaf 19u van harte welkom op het Marktplein van Scheldewindeke. Naast het knetterende vuur wordt er ook voor muzikale omlijsting gezorgd door ‘The Kissingers feat. Annelies’. En vanzelfsprekend zullen ook hapjes en (warme) drankjes niet ontbreken. Alle Oosterzelenaren kunnen op die dag hun kerstboom naar het Marktplein brengen.

Kerstboomverbranding in Scheldewindeke op zaterdag 12 januari

Kerstboomverbranding in Scheldewindeke op zaterdag 12 januari

Zoektocht naar jongen uit Gontrode loopt goed af

Op dinsdagavond 18 december cirkelde een politiehelikopter boven Landskouter en omstreken, op zoek naar een tiener die was weggelopen uit de ouderlijke woning in Gontrode. Uiteindelijk meldde de 15-jarige jongeman zich om 1u20 ’s nachts gezond en wel thuis. Meer informatie via deze link van de Politie Regio Rhode & Schelde.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.