CD&V bestuur aangevuld met N-VA

Eind november raakte de samenstelling van het nieuw schepencollege van Oosterzele bekend. Van CD&V zijde zijn dit burgemeester Johan Van Durme en schepenen Christ Meuleman en Marleen Verdonck. Els De Turck zal de OCMW raad voorzitten en wordt daardoor automatisch ook schepen.

Deze CD&V ploeg wordt aangevuld met twee N-VA gemeenteraadsleden die dus tevens schepen worden: Jan Martens en Hanna Courtijn.

het gemeentehuis van Oosterzele

Het voorzitterschap van de gemeenteraad werd aan Jean-Marie De Groote toegewezen. De huidige voorzitter Paul Cottenie kwam niet meer op bij de verkiezingen. Cottenie zou bij de volgende zitting van de gemeenteraad op 12 december, de titel ereschepen krijgen gelet op de jarenlange inzet voor de Oosterzeelse gemeenschap. Halverwege de legislatuur neemt Hilde De Sutter het voorzitterschap over, terwijl De Groote het schepenambt dan overneemt van Verspeeten. Over de verdeling van de bevoegdheden is nog niets geweten.

Doordat Els De Turck doorschuift naar de OCMW raad kan Koen Beeckman haar plaats innemen in de gemeenteraad. Op die manier zetelt er toch een Landskouternaar in de raad. Koen zou wel niet meer in de politieraad zetelen. De samenstelling van de andere commissies en raden wordt wellicht pas in januari bekend gemaakt. De nieuwe gemeenteraad wordt op woensdag 2 januari geïnstalleerd in openbare zitting.

Hoewel er een persconferentie werd vooropgesteld midden december raakte het nieuws over de samenstelling van het college reeds bekend via Het Nieuwsblad (klik hier voor de link naar het origineel artikel van 30 november). Het werd nog niet bevestigd via de gemeente zelf en ook op de website van CD&V Oosterzele is er niets van terug te vinden. Op de website van N-VA Oosterzele werd het artikel van Het Nieuwsblad overgenomen op 3 december.

Oppositiepartij SVVO wacht op het bestuursdocument van de meerderheid. De partij had gehoopt dat het aantal schepenen zou verminderd worden in deze financieel moeilijke tijden, iets waar de N-VA zelf zou voor gepleit hebben. Maar de meerderheid houdt vast aan het maximum aantal schepenen, aldus SVVO-voorzitter Filip Michiels.

Share Button

Eén gedachte over “CD&V bestuur aangevuld met N-VA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.