Werking AGB De Kluize toegelicht

Op 18 juni organiseerde het Autonoom Gemeente Bedrijf (AGB) De Kluize een vergadering voor de Oosterzeelse verenigingen om haar werking toe te lichten.

AGB De Kluize beheert Gemeenschapscentrum De Kluize (in opbouw, opening op 1 september) op de Windekouter in Scheldewindeke, de sporthal die ernaast ligt, Trefcentrum den Amb9 (Ambachtstraat, Oosterzele, recent geopend), het Erfgoedhuis in Moortsele, het IJzeren Hekken in Landskouter (in opbouw, oplevering voorzien september) en de oude gemeenteschool in Gijzenzele. Misschien worden later ook de bibliotheek en de jeugddienst ondergebracht bij het AGB De Kluize.

logo AGB De Kluize

Om de beschikbare zalen te reserveren is een reglement opgesteld. De ruimtes worden ter beschikking gesteld “voor de organisatie van diverse culturele activiteiten (podiumactiviteiten, filmvoorstellingen, tentoonstellingen, voordrachten en cursussen, hobbybeoefening, beurzen, repetities, vergaderingen, …) […]. Fuiven worden niet toegelaten, behalve in Trefcentrum den Amb8. Eetfestijnen worden enkel toegelaten in de polyvalente zaal van het GC De Kluize, in het GC De Ganck (Erfgoedhuis Moortsele) en in het GC IJzeren Hekken.”, aldus het reglement.

de voorstelling van het reglement door het AGB, op maandag 18 juni in zaal den Amb8, Oosterzle

Om een reservatie aan te vragen moet een formulier worden ingevuld, te verkrijgen bij de administratie van het AGB. Op de website gcdekluize.be wordt later een online boekingsysteem voorzien. De te reserveren tijden worden ingedeeld in 3 dagdelen (8-13u, 13-18u, 18-24u) en een nachtdeel van middernacht tot 5u. De huurprijs wordt bepaald door een voorrangsregel: die is het goedkoopst voor de gemeentediensten, adviesraden, commissies of erkende Oosterzeelse verenigingen (omschreven als categorie ‘A’ in het reglement). Categorie ‘B’ zijn de scholen, niet-erkende Oosterzeelse of niet-Oosterzeelse verenigingen. Onder ‘C’ vallen niet-commerciële activiteiten georganiseeerd door privé personen en ‘D’ zijn activiteiten van commerciële instellingen met commercieel karakter.

Prijzen gebruik IJzeren Hekken Landskouter

Zo zal bijvoorbeeld de polyvalente zaal in het IJzeren Hekken — met een capaciteit van ongeveer 50 personen — €70 kosten per dagdeel voor erkende verenigingen. Scholen betalen €85, privé personen €150 en commerciële instellingen €250. Enkel de vergaderzaal kost respectievelijk €20, €30, €35 of €50 naargelang de categorie.

overzicht van de huurprijzen voor het IJzeren Hekken (uit het reglement van AGB De Kluize)

Dranken zullen niet vrij te kiezen zijn, dit zal gebeuren door de concessiehouder die de gemeente zal aanduiden in augustus en die alle zalen onder het beheer van het AGB zal voorzien van drank.

Ondertussen is het nieuwe zaaltje van het IJzeren Hekken voorzien van glazen buitenwanden en is het dak van het oude zaaltje afgesloten. De funderingen van de aanpalende sociale woningen liggen er al en de 3 woningen achteraan zijn reeds in opbouw.

links het IJzeren Hekken, rechts de sociale woningen in opbouw

Voor GC De Kluize wordt nog gezocht naar vrijwilligers voor de vestiaire en het knippen van kaartjes. Het gebouw wordt door het AGB geleased van Belfius over een periode van 30 jaar. Het reglement van het AGB kan online geraadpleegd worden via deze link.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.