21-jarige Londenaar wint Landskouter koers

De 21-jarige Engelsman Joe Perrett heeft zondag 22 juli de kermiskoers van Landskouter gewonnen. Perret kwam alleen over de meet en hield een aantal andere renners achter zich die het peloton voorop bleven.

Mede dankzij het mooie weer waren er niet minder dan 101 deelnemers aan de kermiskoers voor elite zonder contract en beloften, dat elk jaar georganiseerd wordt door het wielercomité van Landskouter. Daarbij weer een groot aantal buitenlanders. België blijft het wielerland bij uitstek en kermiskoersen zijn ideale testcircuits voor jonge buitenlandse renners.

(vlnr) schepenen Wilfried Verspeeten en Christ Meuleman, winnaar Joe Perrett, 2e Héctor Rangel, organisator Patrick Van Damme en burgemeester Johan Van Durme

Er moesten 13 ronden afgelegd worden van ongeveer 9 km lang – een totale afstand van 118 km. Start en aankomst lag in de Aelmoezenijestraat ter hoogte van de feesttent aan TBI. Via de Lembergestraat, de Bakkerstraat en de Hoek ter Hulst ging het dan richting Oosterzele dorp en dan terug naar beneden via de Geraardsbergsesteenweg. Wij reden tijdens de koers het parcours af en maakten daarvan dit filmpje. Daarbij zien we dat de aandacht het grootst is in Landskouter zelf (Aalmoezenijestraat, Lembergestraat en Bakkerstraat).

Winnaar Perrett won in 2009 het Europees kampioenschap tijdrijden voor juniors in Hooglede. Op de vraag of hij naar de Olympische spelen in London gaat antwoordde hij “I wish…”. Misschien gaat hij als inwoner van Londen wel gaan kijken…

Joe Perrett bij zijn overwinning op het Europees kampioenschap tijdrijden in Hooglede, 2009 (foto Luc Blouwe)

Wie wel zal deelnemen aan die Olympische spelen is Héctor Rangel, tweede in de koers. Deze bijna 32-jarige Mexicaan zal zijn land op de spelen vertegenwoordigen in het wielrennen op de weg.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.