Laat je deur slotvast voor dieven!

Uit een recente analyse van de inbraken in de politiezone Regio Rhode & Schelde (de politie waar Oosterzele onder valt samen met Destelbergen, Melle en Merelbeke, nvdr) blijkt o.a. dat de daders het in een relatief hoog aantal gevallen extra makkelijk hadden omdat de deur van de woning niet op slot was… De preventiedienst vraagt daarom uitdrukkelijk om alle toegangsdeuren met de sleutel slotvast te maken!

Zo zijn er sinds januari 2012 al 12 inbraken vastgesteld waarbij een niet-slovaste deur aan de basis lag van de diefstal. De daders konden daardoor zonder veel moeite hun buit maken. Daarom vragen wij aan de burgers om hier extra aandacht aan te besteden. Kijk goed of je alle deuren en ramen hebt afgesloten voor je de woning verlaat. Zo’n rondgang kost niet veel tijd en kan je veel leed besparen. Besteed ook aandacht aan garages en tuinhuizen.

Dus, maak het dieven lastig en laat je deur slotvast achter!

Ziet u een voertuig in de straat welke er niet thuis hoort? Gedraagt iemand zich vreemd? Verwittig onmiddellijk de dienst 101. Onze interventieploeg komt dan zo snel mogelijk nazicht doen! Mogelijks kunnen ze door uw alerte melding de daders vatten!

doe beroep op de preventiedienst van de politie om inbrekers te slim af te zijn

Preventief kan u steeds beroep doen op onze preventiedienst. De medewerkers geven u immers vrijblijvend gratis technopreventief advies. Uw woning kan met enkele simpele ingrepen minder aantrekkelijk worden voor inbrekers. De preventiedienst kan u bereiken op het nummer 09/210.34.34. Meer informatie kan u ook verder op onze website terug vinden, onder de rubriek “preventiedienst“. (bericht van de Politiezone Regio Rhode & Schelde)

Politie twittert over inbraken

De voorbije maand maakte onze politiezone ook bekend dat het zal twitteren over inbraken of inbraakpogingen. Twitter is een soort SMS (korte tekstboodschappen) die via computer, tablet of smartphone kunnen gestuurd en gelezen worden. De twitteraccount van onze politiezone is @Politie5418.

Op deze manier hoopt de politie de bevolking te sensibiliseren om eventuele tips of verdachte zaken te melden aan de politiediensten. Burgers die iets verdacht hebben gezien of zaken wensen te melden terzake, kunnen dan reageren via recherche@politie5418.be of (tijdens de diensturen) via telefoonnummer 09/363 72 20.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.