Zomerfeest op 13 augustus met breed aanbod

Op zaterdag 13 augustus is het Zomerfeest in Landskouter. Voor Filip Claus is het zijn 15e evenement. Hij heeft zijn Mega Open Air met success omgevormd tot het Zomerfeest; een familiefeest met kidsfestival en populaire zaterdagavond. Verscheidene dorpsgenoten treden op doorheen de dag.

(vlnr) Claudia Claus, Ingrid Boulaert, Filip Claus en Nico Van Den Berghe (bestuurslid Stein De Rekeneire was niet aanwezig voor de fotoshoot)

Het bestuur van het Zomerfeest op de terreinen van SK Landskouter waar alles plaatsvindt: (vlnr) Claudia Claus, Ingrid Boulaert, Filip Claus en Nino Van Den Berghe (bestuurslid Stein De Rekeneire was niet aanwezig voor de fotoshoot)

Kidsfestival, oldtimers en markt

Het Zomerfeest gaat van start op de terreinen van het voetbalplein in de Aalmoezenijestraat met het derde Kidsfestival vanaf 12u. Naast springkastelen, schminkstand, clown, pannekoeken, koffie/thee zijn er optredens van balletschool Toi, Moi et la Danse geleid door de Landskouterse Delfien Neirynck. Later in de namiddag volgt een optreden van Black Flag Rising, een jongerengroep die gecoacht wordt door Guy Swinnen en vorig jaar reeds present tekende op het Zomerfeest.

Parallel met het kidsfestival is er een oldtimer meeting. Een vijfendertig-tal old timers (auto’s, motoren, tracktoren) zullen te zien zijn in de Aalmoezenijestraat. Die wordt trouwens vanaf 12u afgesloten voor het verkeer tussen het voetbalplein en het centrum (Lembergestraat). Je kan de Aalmoezenijestraat wel nog inrijden via de Geraardsbergsesteenweg tot aan de parking op de weide rechtover het voetbalplein.

Terzelfdertijd is er op het terrein ook een heuse markt: garageverkoop maar ook een 20-tal echte marktkramers met kleren, schoenen, kruiden, kazen, … Een Luxemburgse marktkramer bijvoorbeeld zal een kleine chalet bouwen om zijn Zwiterse kazen aan te bieden. Er is ook een demonstratie van roofvogels (arend). Zo veel diversiteit op één dag hebben we nog niet gezien in Landskouter en de inkom is gratis.

Barbecue à volonté

Vanaf 17u kan je aanschuiven voor “barbecue à volonté” aan een 15 meter lang buffet. Voor €17 (kinderen €7) kan je je onbeperkt bedienen met worst, spek, beenham en/of kipfilet met provençaalse of archiducsaus. Fabi (Fabienne Delanghe uit de Rooberg) zorgt voor sfeervolle achtergrondmuziek.

Kaarten zijn te bestellen bij de volgende bestuursleden:

  • Stein De Rekeneire 0498 27 69 55
  • Nino Van Den Berghe 0476 64 41 52
  • Filip Claus 0477 43 53 25
Affiche Zomerfeest 2016

Affiche Zomerfeest 2016

Ambiance met Sven Ornelis

De barbecue loopt dan naadloos over in het avondprogramma, te beginnen met Kurt “Buffalo” Burgelman rond 19u30. Kurt is de zanger van Biezebaaze en brengt Gentse liederen. Anderhalf uur later treedt Xzent op. Met 8 man op het podium inclusief 3 saxofonisten belooft het een rock ’n roll spektakel te worden.

Sven Ornelis neemt vanaf 10u30 de ganse feesttent op sleeptouw en brengt iedereen op de dansvloer. Los Aliados vs Lolo, deejays met o.a. Landskouternaar Stijn Vermeire uit de Bakkerstraat, mogen het feestje verder zetten en afsluiten.

Voorzitter Filip Claus wordt in het bestuur bijgestaan door Nino Van Den Berghe en Stein De Rekeneire. Ingrid Boulaert, die het event vorige jaren al ondersteunde, maakt ook deel uit van het bestuur. Zij is CD&V politica in Oosterzele, zetelt in de GRLE en is zaakvoerder van aannemersbedrijf Virova.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.