Ruben Van der Haeghen wint Landskouter koers

De kermiskoers van Landskouter op zondag 24 juli werd in de spurt gewonnen door de 22-jarige Merelbekenaar Ruben Van der Haeghen.

Niet minder dan 108 renners tekenden present voor de jaarlijkse kermiskoers in ons dorp. Het mooi weer bracht ze in grote aantallen naar Landskouter. Op de startlijst vonden we ook Nederlanders, Britten, Amerikanen, Canadezen, Israeli en Australiërs terug. België blijft een wielerland bij uitstek.

Met een kleine vertraging trok het peloton zich kort na 15u op gang voor 14 ronden van iets meer dan 8 km voor een totaal van 113 km. Start en aankomst lag in de Aalmoezenijestraat niet ver van de kermistent op de parking van Buro TBI. Er werd gereden richting Lembergestraat. Via de kerk, Bakkerstraat en Hoek Ter Hulst ging het richting Oosterzele. Er werd teruggereden via de Betsberg en Geraardsbergsesteenweg.

Drie koplopers in de koers: Relaes, Oerlemans en De Kort

Drie koplopers in de koers: Relaes, Oerlemans en De Kort

Verscheidene groepjes probeerden te ontsnappen. Op een bepaald moment waren er drie renners voorop die een mooi voorsprong hadden gesprokkeld: Jacob Relaes, Tom Oerlemans en Bram De Kort. Zij werden echter gegrepen in de laatste ronde.

Ruben Van der Haeghen met de handen hoog aan de meet

Ruben Van der Haeghen met de handen hoog aan de meet

Op de Betsberg kwam Ruben Van der Haeghen opzetten. Hoewel zijn naaste belagers nog dicht kwamen, won hij Landskouter koers, voor Bjorn De Decker en Nick De Jaeger. Voor Ruben was het zijn tweede zege van het seizoen na zijn vorige koers in Ingelmunster. U kan het interview met de winnaar en zijn relaas hieronder beluisteren.

U kan de volledige uitslag nalezen via deze link van de wielerbond. Meer foto’s van een aanwezige van renners en koers via deze link.

De top 3 in Landskouter

De top 3 in Landskouter met (vlnr) Bjorn De Decker (2e), winnaar Ruben Van der Haeghen en Nick De Jaeger

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.