Vlaanderen feest met ‘Gelukkig zijn’

De Gemeente Oosterzele organiseert op zaterdag 11 juli a.s. een aantal leuke activiteiten ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Dit jaar wordt voor een totaal andere formule gekozen: vanaf nu worden de festiviteiten in de Oosterzeelse deelgemeenten georganiseerd.

Gijzenzele krijgt de primeur en werd als eerste deelgemeente voorgesteld als ‘feestlocatie’. Met medewerking van de Cultuurraad en de plaatselijke heemkring Het Gijzels Genootschap van de Kerkuil werd een interessant programma samengesteld.

affiche van de festiviteiten “Vlaanderen feest!” in Oosterzele, dit jaar in Gijzenzele

Programma

  • 17 uur stipt – uilenschieting: de pastoor trekt onder begeleiding en bescherming van de baljuw te paard vanuit de Hoogstraat door de Gijzenzelestraat richting Sint-Bavoplein. De baljuw zal een speciaal verzoek tot de pastoor richten … Daarna kan de uilenschieting beginnen en kunnen de aanwezigen met pijl en boog proberen de pluchen kerkuil neer te schieten. De beloning is een drinkpenning van de pastoor en een extraatje voor de eerste vijf gelukte pogingen. Pater Sixtus is daarbij ook aanwezig en deelt voor deze unieke gelegenheid lekkere braakballen uit.
  • na de uilenschieting: het Sint-Bavoplein bruist van de activiteiten met o.a. vliegdemonstratie van een kerkuil en diverse kraampjes.
  • 20 uur: optreden Fast Forward met Gelukkig zijn! 12 anderstaligen zingen Vlaamse klassiekers in Gelukkig zijn!

Praktisch

  • de toegang tot de festiviteiten is gratis
  • zolang de voorraad strekt, zijn er sneukelkaarten voor drank en hapjes te koop. Deze kosten 8 euro voor volwassenen, 4 euro voor kinderen en zijn te verkrijgen in de bib, GC De Kluize, onthaalbalie van het gemeentehuis en de verenigingen die aangesloten zijn bij de cultuurraad.
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.