Het gemeentehuis, mei 2024

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 overlopen we de politieke actualiteit in Oosterzele.

CD&V Oosterzele en N-VA Oosterzele gaan terug samen in zee. Op pinkstermaandag kondigen ze in Moortsele een nieuwe lokale politieke beweging aan. De partijen vormden reeds een kartel tussen 2006 en 2020.

Voluit Oosterzele lanceert haar tweede burgerbevraging, na deze van 2022. Ze willen zo luisteren naar en input krijgen van de burgers. Je kan deelnemen het antwoordblad in de bus of online via https://voluitoosterzele.be/burgerbevraging.

Groen Oosterzele diende op de gemeenteraad van mei een voorstel in om als gemeente deel te nemen aan de campagne 30 dagen minder wagen, een initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit. Het werd unaniem goedgekeurd in de gemeenteraad.

pro9860 is al aan haar 8e nieuwsbrief toe waarin het haar project, ideeën en weetjes uit de doeken doet. Je kan er ook de namen en verhalen van de mensen achter deze beweging terugvinden.

Na de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni verwachten we meer beweging en nieuws. Dan gaan we in rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.